AXO Finans

Bakgrund

Axo Finans är en av Sveriges största lånemäklare. Att de är lånemäklare innebär att de förmedlar lån från andra långivare och banker till dig som låntagare. De ger således inte ut några lån i egen regi. Det finns både för- och nackdelar med detta, men den största fördelen kan sägas är att de skannar av marknaden för att på så sätt hitta det billigaste lånet just för dig. På så sätt kommer du kunna spara såväl tid som pengar, vilket är väldigt fördelaktigt.

Erbjudande

Som nämnts så är Axo Finans en lånemäklare med ett stort nätverk av banker och långivare. Genom dessa så förmedlar Axo privatlån för konsumtion och samlingslån för att skära ner på lånekostnader för dina befintliga lån och krediter.

Lånen du kan ta genom Axo Finans sträcker sig från 5000 kronor till 600 000 kronor. I och med att spannet är så pass brett mellan det lägsta och det högsta beloppet så passar Axo Finans väldigt bra som långivare oavsett om det är en stor eller liten investering som du behöver göra.

Det ska poängteras att Axo Finans inte förmedlar snabblån, även om man kan tro så mot bakgrund av den lägsta lånenivån. Små lån är generellt sett starkt förknippat med extremt höga räntor, ofta upp mot flera hundra procent, så är inte fallet om du tar ett litet lån hos Axo Finans. Är du istället behov av ett större lån i syfte att erlägga kontantinsats för ett bostadsköp eller liknande, så finns det som sagt även goda möjligheter till det.

Räntor

Axo Finans tillämpar en individuell ränta från 2,95%-24%. Med tanke på att de förmedlar både stora och små lån så är detta absolut en fördelaktig räntenivå. Det ska dock sägas att räntan är individuell och bestäms utifrån dina egna förutsättningar.

Har du en god och ordnad ekonomi kan du förvänta dig en lägre räntenivå medan du får betala mer i ränta om du inte har en fläckfri ekonomisk historik. Den angivna räntenivån gäller för både privatlånet och samlingslånet – oavsett storlek och omfattning på lånet.

Räkneexempel: Individuell ränta från 2,95% – 24%. Exempel: 5,3%. 70 000 kr på 15 år. Eff. ränta 6,54 %. Tot. belopp 108 346 kr. Kostn./mån: 600 kr. Startavg. 495 kr. Avikostn. 35 kr/mån.

Villkor för privatlån

För att få ta ett lån hos Axo Finans måste du uppfylla nedanstående krav:

• Vara minst 18 år gammal
• Inga betalningsanmärkningar
• Vara folkbokförd i Sverige
• Ha en inkomst

Kundservice

Axo Finans kundservice når du alla dagar i veckan förutom på helger. Under veckodagarna kan du kontakta dem mellan 08:30-16:00 via telefon, email eller genom att fylla i kontaktformuläret på deras hemsida. Du kan också skicka in en kontaktförfrågan till dem och be dem att ringa upp dig vid tillfälle.

Sammanfattning

Axo Finans är en svensk lånemäklare som erbjuder privtlån och samlingslån. De har ett stort spann mellan de lägsta lånenivåerna och de högsta lånenivåerna. Detta gör att deras erbjudande lämpar sig i stort sett alla situationer.

Det faktum att räntan inte blir skyhög bara för att man tar ett litet lån gör att de blir ett bra alternativ till dyra snabblån och smslån. Axo Finans är även en långivare man kan vända sig till om man står inför större investeringar som renoveringar, bilköp eller om man ska låna till kontantinsats. Överlag en lånemäklare som erbjuder det mesta man kan önska sig.