Bynk

Bakgrund

”Bynk – som en bank borde vara”. Så lyder Bynks egen slogan, och vi på Privatlån.com är till mångt och mycket benägna att hålla med. I Bynk får du som kund en komplett långivare med alla tillhörande tjänster – direkt i mobilen. Bynk är en ny aktör på den svenska marknaden och deras tjänster är minst sagt anpassade till dagens digitaliserade samhälle.

De har inga fysiska kontor utan deras tjänster styrs helt och hållet genom appen i mobilen. På kort tid har därför Bynk kommit att segla upp som något av en storfavorit bland de yngre generationerna.

Erbjudande

Via Bynk kan du ta såväl stora som små lån direkt genom din mobil. I och med att de ger ut såväl små som stora lån, från 10 000 kr till 200 000 kr, så passar deras erbjudande till många olika investeringar och finansiella utmaningar. Dessutom har de en väldigt flexibel löptid, från 3 till 12 år. Just flexibiliteten är något som verkligen utmärker Bynks erbjudande.

Utöver stor variation gällande såväl belopp som löptid så har du som Bynkkund även möjlighet att få fyra betalningsfria månader per år, att betala in extra mycket när du vill, utöka samt ändra lånet respektive löptiden när du vill och dessutom kan du ångra lånet när du vill. Bynk är dessutom väldigt måna om sina kunder och erbjuder gratis låneskydd under de tre första månaderna som du är kund hos dem.

Vidare så finns det lojalitetsbonusar som du kan ta del av och använda för att betala av ditt lån snabbare. Alla dessa villkor och erbjudanden gör onekligen att Bynk sticker ut som en fräsch utmanare på dagens lånemarknad.

Räntor

I och med att Bynk har ett så pass generöst erbjudande kan man tro att räntan är extremt hög. Så är dock inte fallet. Den effektiva räntan brukar ligga mellan 4.95% och 17.55% för lån som löper 3–12 år. Vilken ränta du får bestäms utifrån dina egna förutsättningar.

Bynk använder sig av något som de själva kallar för Bynkbetyget för att avgöra vilken ränta du kommer få. Bynkbetyget grundar sig till stor del på den kreditupplysning som görs i samband med att du ansöker om lån via Bynk.

Räkneexempel: 100 000 kr i annuitetslån på 10 år med 7,95% nominell rörlig ränta, 8,34% effektiv ränta, kostar 1 211 kr/mån (120 ggr). Att återbetala: 145 551 kr inkl. alla avgifter.

Villkor för privatlån

Det finns vissa grundkrav som du måste uppfylla för att kunna ta ett lån via Bynk. Du måste:

• Vara mellan 20 – 70 år
• Vara fast anställd, egenföretagare, förtidspensionär eller pensionär
• Ha en månadsinkomst på minst 10 000 kronor
• Ha tillgång till Mobilt BankID
• Vara fri från betalningsanmärkningar samt skulder hos Kronofogden
• Vara skriven i Sverige samt ha ett svenskt personnummer och ej ha skyddad identitet

Kundservice

Att Bynk är en modern bank indikeras inte minst av deras kundservice. Som nämnts har Bynk inga kontor, inte heller har de några telefonväxlar. Istället sköter de all kundservice via Facebook Messenger. Denna kundservice är tillgänglig på vardagar mellan 08:00-17:00.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan konstateras att Bynk är den nya tidens långivare. Genom att samla alla sina tjänster i sin app så är de verkligen i framkant för vad man kan förvänta av ett modernt kreditbolag.

Detta gör det enkelt och smidigt för dig som kund att hantera alla dina finansiella åtaganden direkt i mobilen. Utöver detta har de väldigt flexibla villkor som är anpassade till dig som kund och till dina önskemål.