Coop Privatlån

Bakgrund

Coop har sin bakgrund i matvarubranschen med många framgångsrika butiker över hela landet. De erbjuder nu även olika lån för privatpersoner med förmånliga räntor. Genom att erbjuda allt från mindre lån till större samlingslån så har de snabbt blivit ett legitimt val på en marknad som har en otrolig konkurrens.

Erbjudande

Coop privatlån kommer i många olika storlekar beroende på vad du ska göra med lånet. Du kan ta ett vanligt blancolån utan säkerhet för privata inköp, då behöver du inte heller ange vad du tänkt göra med lånet. Exempelvis kan du använda lånepengarna till att köpa en begagnad bil, en båt eller den senaste telefonen. Du kan låna allt mellan 15 000 kr och 350 000 kr, vilket ger en hel del spelutrymme.

De erbjuder dig också chansen att använda Coop privatlån för att samla ihop dina befintliga dyra krediter och smålån. Det här kan vara en otroligt bra idé för den som redan har flera mindre lån, som ofta kommer med högre räntor. Genom lånet kan du då köpa ut alla de här lånen och samla ihop alla dyra krediter till ett enda lån med en mer förmånlig ränta.

Att företaget är ett etablerat bolag i Sverige är ytterligare en fördel med deras erbjudande. Man behöver inte oroa sig för att bli lurad eller råka ut för bedrägliga ränteavgifter. All information finns också tydligt listad på samma sida där man gör själva ansökan.

De erbjuder även låneskydd för sina låntagare. Det här är ett skydd för den som oroar sig för att råka ut för arbetslöshet eller sjukdom. Du kommer genom skyddet att vara trygg genom att få hjälp med att avbetala lånet.

Alla deras kreditundersökningar görs via Upplysningscentralen. Så vill man undvika UC så är det här inte det företag man bör välja. Med de större låneerbjudandena så är det dock naturligt att de använder sig utav dem.

Räntor

Räntan på Coop privatlån är också väldigt förmånlig. Den ligger som lägst på 3,76% och som mest på 10,36%. Det finns ingen uppläggningsavgift och om du kör med autogiro så slipper du även aviavgiften på 20 kr. Vid vanlig faktura så kommer du dock behöva betala den.

Ett räkneexempel: Totalt lånebelopp 100 000 kr, årsränta på 4,50% med en effektiv ränta på 4,59% och en löptid på 5 år. Totalt blir din återbetalning 112 032 kr och månadskostnaden 1 892 kr. Det här är exemplet är uträknat med 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i aviavgift (vid autogiro).

Kundservice

Kundtjänsten hos Coop är bra, men den är inte dedikerad till deras lån. Istället har man samma telefonnummer som du har till det allmänna matbutiksföretaget. Det här är egentligen inte ett större bekymmer då du enkelt kan kopplas till rätt avdelning genom siffervalen. De har däremot ingen kundtjänst endast för Coop privatlån, till exempel e-post eller chatt.

Sammanfattning

Coop är ett väletablerat bolag i Sverige, så du behöver knappast oroa dig för bedrägliga räntor eller liknande bekymmer när du tar ett lån hos dem. Räntorna är ganska förmånliga för den som har en bra ekonomi. De använder UC vilket kan vara en nackdel för vissa låntagare, men det är förväntat med ett stort bolag som detta.

Kraven är också fullt rimliga för de stora lånen som erbjuds. Du måste vara minst 20 år gammal och varit folkbokförd i Sverige de senaste tre åren. Utöver det så måste du vara helt fri från skulder hos kronofogden och de accepterar inte heller några betalningsanmärkningar. Deras krav på 20 000 kr i månadsinkomst är lite högre än genomsnittet. Det är troligtvis inget bekymmer för den som har en anställning, eget företag eller som är pensionär, vilket också är ett krav hos dem.

Du har ett legitimt bolag här som erbjuder både mindre och större lån. Samlingslånen är rekommenderade för den som är ute efter att minska sina månadsutgifter.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden