Enkelfinans

Lånebelopp
5 000 - 600 000 kr
Ränta
3 - 29,95 %
Löptid
1 år - 20 år
Exempel: Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30 %, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53 %. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr.
Om Enkelfinans
 • Enkelfinans är en del av enklare
 • Jämför privatlån, billån och samlingslån
 • Godtar betalningsanmärkningar
 • Erbjudanden inom 24 timmar
Villkor
 • Du är 18 är eller äldre
 • Du har en regelbunden inkomst på minst120 000 kr per år
 • Du är folkbokförd i Sverige sedan åtminstone ett år tillbaka
 • Du har varit skuldfri hos Kronofogden i minst sex månader

Bakgrund

Enkelfinans är ett varumärke som tillhör enklare, en låneförmedlare som har etablerat sig på den svenska lånemarknaden sedan 2014. Även varumärket Enkelfinans registrerades redan 2014. Sedan starten har Enklare Ekonomi Sverige AB, själva bolaget, gjort över 500 000 jämförelser och har nu över 100 anställda.

När du ansöker om ett lån via Enkelfinans hemsida är det alltså enklare som beställer kreditupplysningen och som för din ansökan vidare till de olika bankerna och långivarna. 

Erbjudande

Via denna låneförmedlingstjänst går det att jämföra såväl privatlån som billån och samlingslån. Allihop är så kallade lån utan säkerhet – även när du tar ett billån räknas sällan bilen som säkerhet (eftersom de ofta tappar i värde när de används). I stället för en säkerhet är det som krävs att du uppfyller de olika långivarnas krav, vilka via Enkelfinans är att du ska ha en viss minimiinkomst, vara över 18 år och svensk medborgare. Du kan även ansöka om du har betalningsanmärkningar, men du måste ha varit skuldfri hos Kronofogden sedan minst sex månader tillbaka. 

Att skicka in en ansökan hos Enkelfinans tar bara någon minut – du fyller i önskad lånesumma, löptid, samt anger lånesyftet och om du vill baka ihop tidigare lån i ett större. Dessutom får du fylla i några personuppgifter. Sedan är det klart – enklare, som sköter själva låneförmedlingen, beställer en kreditupplysning på dig från UC AB och därefter når din ansökan ut till de banker och långivare som ingår i samarbetet.

Räntor

Räntor samt avgifter avgörs av den bank eller långivare som i slutändan ger dig ett erbjudande och inte av Enkelfinans. Det ska framgå tydligt i det erbjudande som du får. Det effektiva räntespannet mellan de olika bankerna och långivarna framgår inte på Enkelfinans hemsida, men har tidigare uppgetts ligga på 2,99–29,95 %.

För att du lättare ska få en bild av hur ett lån kan se ut följer ett ränteexempel:

Belopp: 150 000 kr

Löptid: 5 år

Nominell ränta: 4,30 %

Startavgift: 495 kr

Effektiv ränta: 4,53 %

Månadskostnad: 2 783 kr/mån (60 avbet.)

Totalt att betala: 167 465 kr

Lånekostnad: 17 465 kr

Villkor för privatlån

För att få ansöka om lån med hjälp av Enkelfinans tjänst finns det några villkor som du måste uppfylla. Dessa är:

 • att du är 18 är eller äldre
 • att du har en regelbunden inkomst (arbetstagare, pensionär, eller liknande)
 • att den regelbundna inkomsten uppgår till minst 120 000 kr per år
 • att du är folkbokförd i Sverige sedan åtminstone ett år tillbaka
 • att du har varit skuldfri hos Kronofogden i minst sex månader

Kundservice

Enkelfinans hemsida är tyvärr inte särskilt utförlig och innehåller inga kontaktuppgifter. Däremot finns desto mer information på enklares hemsida, som även erbjuder kundservice under vardagar mellan 09:30 och 17:00. De kan kontaktas på såväl telefon som e-post, samt via formulär på deras hemsida.

Sammanfattning

Enkelfinans skiljer sig egentligen inte från enklare – förutom att deras hemsida innehåller mycket mindre information och inte gör att en potentiell låntagare kan veta något om vilka banker och långivare som är anknutna, vilka villkor som gäller, och så vidare, om de inte tar sig vidare till enklares hemsida och läser på mer där. Som låneförmedlare har de en hel uppsjö av samarbetspartners, vilket ökar chanserna att få ett bra erbjudande för den potentiella låntagaren. 

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden