Freedom Finance

Bakgrund

Freedom Finance historia sträcker sig så långt bak som till 1999. Att en låneförmedlare har ungefär 20 års erfarenhet i branschen hör inte till vanligheten. Med andra ord är detta ett tydligt bevis på Freedom Finance breda och djupa kompetens och kunskap. Detta har resulterat i att de förmedlar allt från billån till samlingslån och privatlån. Som låneförmedlare ger de inte ut några lån i sin egen regi utan samlar istället in låneerbjudanden från över 20 stora banker och långivare.

Erbjudande

Som nämnts så är Freedom Finance inte en långivare utan en låneförmedlare. Att de är låneförmedlare innebär att de samarbetar med ett stort antal banker för att undersöka och jämföra vilka långivare som kan ge dig det bästa låneerbjudandet. Med andra ord så kan man säga att Freedom Finance gör jobbet åt dig. Detta kan låta dyrt och kostsamt, men faktum är att Freedom Finance jämförelsetjänst faktiskt är helt kostnadsfri. Det finns således inte många anledningar till att inte vända sig till Freedom Finance om du är i behov av att låna pengar.

Genom Freedom Finance kan du teckna lån från 5000 kronor ända upp till 600 000 kronor. I och med det stora spektrum av lånebelopp så täcker de in i stort sett alla kundgrupper och alla behov man kan ha om man behöver låna pengar till något. Lånet kan du sedan välja att betala av mellan 1 och 15 år.

Räntor

Väljer du att ansöka om ett lån via Freedom Finance finns det som sagt ett stort antal låneerbjudanden. Den stora variationen av låneerbjudanden gör också att räntan varierar till stor del. Mot bakgrund av detta går det därför inte att ge ett enda rakt och konkret svar på vad din ränta kommer att bli. Generellt sett kan i alla fall sägas att räntan brukar landa på mellan 2,99 – 34,36%. I och med att Freedom Finance, likt många andra, tillämpar individuell räntesättning så avgörs räntenivån till stor del av vilka ekonomiska förutsättningar du själv har. Även faktorer som huruvida du har många lån och krediter sedan tidigare spelar stor roll.

För att du lättare ska få en bild av hur ett lån kan se ut är här ett ränteexempel:

Lånebelopp: 180 000 kr

Löptid: 10 år

Rörlig ränta: 5,95 %

Start-/aviavgift: 0 kr

Effektiv ränta: 6,11 %

Månadskostnad: 1 994 kr (120 avbet.)

Totalt belopp: 239 262 kr

Lånekostnad: 59 262 kr

Villkor för privatlån

Precis som alla andra långivare och låneförmedlare så uppställer Freedom Finance vissa krav som du måste uppfylla för att kunna teckna ett lån hos dem. Du måste:

• Minst 18 år gammal
• Ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor
• Ha en fast bostad i Sverige
• Skuldfri hos Kronofogden

Kundservice

Freedom Finance har gjort en stor sammanställning av de vanligaste frågorna med tillhörande utförliga svar. Du som kund måste alltså inte besöka ett kontor eller ringa deras växel för att få svar på dina frågor. Om du inte hittar svaret på din fråga så har du dock givetvis möjlighet att kontakta Freedom Finance via email eller telefon.

Sammanfattning

Freedom Finance är en etablerad och erfaren låneförmedlare som funnits på kreditmarknaden sedan 90-talet. De erbjuder flera olika typer av lån som passar för de flesta sammanhang. Du som kund har med andra ord möjlighet att lösa de flesta finansiella utmaningar genom att vända dig till Freedom Finance.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden