ICA Banken

Bakgrund

ICA är ett välkänt varumärke för oss svenskar. Det är många som förknippar dem med deras omåttligt populära matbutiker, däremot är det få som tänker på att de faktiskt också har en bankverksamhet. ICA Banken har funnit sedan 2001 och har knappt 700 000 kunder, vilket gör att de bör betraktas som en av de stora bankerna i Sverige. Deras vision är att föra varje dag lite enklare för sina kunder, vilket de lyckas med genom att de kopplar många bonusar i deras butiker till ICA Bankens bankkort. De erbjuder även en fullservice som kan likställas med många andra svenska banker.

Erbjudande

Utöver tjänster och produkter inom bl.a. sparande, investeringar och försäkringar så har även ICA Banken fina låneerbjudanden för alla olika typer av investeringar eller köp. Den enda låneformen som ICA inte erbjuder är egentligen snabblån och sms-lån. I övrigt kan du teckna allt från privatlån och samlingslån till billån och bolån. Detta enorma utbud av lånealternativ gör ICA Banken onekligen till en av de bästa långivarna att vända sig till oavsett vad man planerar att använda lånet till. För deras privatlån gäller att du kan låna från 20 000 till 350 000 kronor. Detta gör att ICA ligger i övre mellanskiktet sett till hur höga lånebelopp de har möjlighet att erbjuda.

Räntor

I och med det enorma utbudet av låneformer som ICA Banken erbjuder så varierar räntan stort mellan de olika lånen. För deras privatlån så kan du dock förvänta dig en ränta som ligger på ungefär 3,70%-10,95%. Den lägsta räntenivån är något högre än många banker, men å andra sidan är deras högsta räntenivå markant lägre än vad många andra banker och långivare erbjuder.

Räkneexempel: ICA Banken har en individuell räntesättning och en sedvanlig kreditprövning görs alltid. Den rörliga räntan är för närvarande 3,70 %-10,95 %. Som exempel för ett lån på 100 000 kr upplagt på fem år med exempelräntan 5,55 % (effektiv ränta på 5,69 %), blir det totala beloppet att betala 114 106 kr, vilket motsvarar 1 901 kr/mån under 60 månader.

Villkor för privatlån

Om du är intresserad av att ta ett lån hos ICA Banken så finns det vissa grundkrav som du måste uppfylla för att få ditt lån beviljat.

• Du måste vara minst 18 år
• Du får inte ha betalningsanmärkningar
• Du måste ha en fast inkomst

Utöver ovanstående grundkrav kan det tillkomma ytterligare villkor som måste uppfyllas för att du ska kunna ta ett lån hos ICA Banken. Mycket beror på lånets omfattning, vilken typ av lån det rör sig om samt vilka ekonomiska förutsättningar du själv har.

Kundservice

ICA Bankens kundservice är öppen alla vardagar mellan 08:00-20:00 och deras självbetjäning är öppen dygnet runt. Du kan även kontakta banken via ett så kallat säkert meddelande som du kan skicka på hemsidan. Vidare har du även tillgång till ett frågeforum på ICA Bankens hemsida i vilket du snabbt kan hitta vanliga frågor samt svar på dessa.

Sammanfattning

ICA Banken är en fullservicebank som erbjuder det mesta man kan önska. De är med andra ord inte exklusivt inriktade på just privatlån. Detta märks något i deras låneerbjudande då deras lägsta räntenivå inte är så pass konkurrenskraftig att den mäter sig med de kreditinstitut som endast arbetar med privatlån. Å andra sidan så har de en låg högstanivå för räntan på deras privatlån. Detta i kombination med att det är en professionell och väletablerad bank gör att de har blivit en populär långivare.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden