Klara Lån

Klara Låns bakgrund

Klara Lån är en låneförmedlare som genom sin effektiva tjänst gör det möjligt för dig att snabbt ansöka om lån och få svar från flera långivare. Här kan du ansöka om allt från mindre till medelstora privatlån som kan användas till precis vad du vill. Den stora fördelen med Klara Lån är att du kan jämföra räntan från flera aktörer – med en UC!

Klara Låns erbjudande

Snabbt, smart och smidigt är tre ord som beskriver den tjänst som Klara Lån erbjuder. Ansökan är enkel att genomföra och du kan jämföra lån upp till 50 000 kronor utan säkerhet. Flera av långivarna som medverkar i jämförelsen har dessutom en så kort svarstid som 15 sekunder, så du behöver inte vänta länge på besked.

Genom Klara Låns smarta lösning slipper du själv ansöka hos flera långivare. Det gör att du slipper tynga ner ditt kreditvärde med onödiga UC-förfrågningar och du sparar också mycket tid. Du ansöker och får därefter en lista på godkända lån att välja bland. Att själv slippa kontakta alla långivare betyder att hela ansökan blir väldigt smidig.

Om du ansöker om ett lån under 30 000 kronor tas ingen UC. Du kan även ansöka med betalningsanmärkningar.

Räntor

Vilken ränta du får genom Klara Lån bestäms av varje långivare, men i dagsläget är räntespannet för den effektiva räntan någonstans mellan 8,57 % och 289 %. Ofta innebär en längre återbetalningstid och bättre återbetalningsförmåga att du får en lägre ränta, men olika aktörer kan bedöma situationen på olika sätt. Därför är det alltid fördelaktigt att jämföra långivare.

Ett ränteexempel från Klara Lån är om du lånar 20 000 kronor och väljer att återbetala pengarna under 1 år, kan du få en effektiv ränta på 32 %. Kostnaden för krediten blir då 6 107 kronor och det du får betala i månaden 509 kronor.

Tänk på att inte endast kolla på den nominella räntan i de erbjudanden du får utan även ta med kostnader för avi- och uppläggningsavgift. Det lättaste är att jämföra den effektiva räntan, där alla avgifter är inräknade, för att se vilket lån som kommer kosta dig minst pengar. På det sättet får du en helhetsbild och kan välja det bästa låneerbjudandet. I dagsläget har Klara Lån inga uppläggnings- eller aviavgifter.

Har du begränsat betalningsutrymme kan det vara bättre med en lång löptid och mindre månadsbelopp än att hamna i en situation där du inte kan betala i tid. Det kan annars innebära att du får betala extra i form av påminnelseavgifter.

Villkor för privatlån

Det finns vissa krav du måste uppfylla för att kunna jämföra lån med hjälp av Klara Låns tjänst. Dessa är:

  • Vara fast bosatt i Sverige
  • Du måste vara myndig (18 år)
  • Ha en årsinkomst på minst 100 000 kr
  • Inte ha någon skuld hos Kronofogden

Kundservice

Klara Lån har ingen kundtjänst du kan ringa, men du kan enkelt kontakta dem via en chatt på hemsidan eller mejla dem. Det finns inga konkreta öppettider, men chatten har en svarstid på 10 minuter så hjälp är aldrig långt bort.

Utbetalningstiderna för lån varierar beroende på val av långivare och vilken bank du har. En del av Klara Låns samarbetspartners erbjuder direktutbetalningar till större banker, medan andra har ett par dagar som utbetalningstid. Klara Lån jobbar dock för att du som söker lån alltid ska få snabbt besked och pengarna utbetalda fortast möjligt.

Sammanfattning

Hos Klara Lån hittar du en helt digital tjänst där du snabbt får besked från många långivare och kan jämföra deras erbjudanden. Ansökan är enkel att genomföra och du får oftast svar redan inom 15 sekunder från flera långivare. För att ansöka utan UC väljer du ett belopp på max 30 000 kronor. Klara Lån har tillstånd från Finansinspektionen.

Recension av Privatlån.com

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden