L’EASY

L'EASY
Belopp:
10 000 - 50 000 kr
Ränta:
7,92 % - 21,60 %
Löptid:
1 - 6 år
Uppl-avg:
495 kr
Avi-avg:
39 kr
  • Smidig tjänst
  • Individuell ränta
  • Lång löptid
  • Minst 20 år gammal
  • Godkänd vid sedvanlig kreditbedömning
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Svensk medborgare
Användarvillkor

Bakgrund

L’EASY är ett företag som arbetar med mycket, mycket mer än bara långivning. L’EASY är ett systerföretag till det stora elektronikföretaget Thorn och, precis som Thorn, var L’EASYs enda verksamhet i begynnelsen att förmedla elektronikprodukter till svenska konsumenter via uthyrning. Under åren har L’EASY utveckla sin verksamhet till att bli en långivare som erbjuder lån av den lite mindre storleken, samtidigt som de säljer hemelektronik och vitvaror på avbetalning till konsumenter.

Erbjudanden

L’EASY erbjuder privatlån utan säkerhet från 10 000 kronor upp till 50 000 kronor med en löptid från 12 månader till 72 månader. Dessa lån passar för dig som är ute efter ett lite mindre lån med en lång löptid, vilket då också pressar räntan något. Det faktum att L’EASYs lån är ett privatlån utan säkerhet gör att du som låntagare tillåts använda de lånade pengarna till vad du vill utan att de lägger sig i detta. Motsatsen hade varit om lånet togs med säkerhet, då hade banken i princip kunnat bestämma för dig vad de lånade pengarna skulle användas till.

Räntor

Den ränta du får hos L’EASY är individuell och beroende av hur din kreditprövning ser ut. Visar kreditprövningen att du har en hög kreditvärdighet så blir din ränta lägre och en sämre kreditvärdighet resulterar i en högre ränta. Räntan brukar landa på någonstans emellan 7,92 – 21,6 %. Detta är en relativt låg ränta, vilket som ovan nämndes, beror på de låga beloppen i kombination med en lång löptid.

Räkneexempel

Om du exempelvis skulle låna 20 000 kronor i 72 månader så skulle ditt låneupplägg se ut som följer. De kostnader som skulle tillkomma är en fast årsränta på 21,6 %, effektiv ränta på 27,35 % och en uppläggningsavgift om 595 kronor. Dessa kostnader sammanräknade ger en total lånekostnad på 38 245 kronor.

Villkor för privatlån

För att låna hos L’EASY krävs:

• Att du är minst 20 år gammal
• Att du är svensk medborgare
• Att du inte har några betalningsanmärkningar
• Att du inte har några skulder hos Kronofogden

Kundservice

Om du har några frågor eller vill ansöka om lån kan du nå L’EASY via kundservice på vardagar mellan 08:00 – 18:00 och på lördagar 10:00 – 16:00. Utöver detta finns även på hemsidan ett flertal olika hjälpmedel för att underlätta för dig som kund. Bland annat finns en funktion som låter dig ange ditt telefonnummer och en ungefärlig tid när du vill att kundservice ringer upp dig och inte tvärtom. Där finns även FAQ-sektion samt en ordbok med inte bara ord kopplade till lån utan även sådant som rör hela L’EASYs verksamhet.

Sammanfattning

L’EASY är ett utmärkt alternativ för dig som vill ha ett lite mindre lån men fortfarande vill kunna ha en lång löptid. Lånen som erbjuds är i viss mån mycket billigare än många andra aktörers lån, sett till den lägsta ränta som L’EASY erbjuder. Företaget har funnits i många år och har därmed en stor inneboende trygghet, trots att lån inte var den ursprungliga verksamheten. Som kund hos L’EASY kan du känna dig säker i att du är hos en seriös aktör. På minuskontot för denna långivare kan läggas att de inte accepterar personer med betalningsanmärkningar, vilket automatiskt sållar ut ganska många personer, å andra sidan kan det ses som ett ansvarstagande gentemot kunder för att de inte ska sätta sig i ekonomiska problem.

Recension av Privatlån.com