Nordnet Privatlån

Nordnet var den första digitala banken i Norden. Bankens huvudkontor ligger i Stockholm, men några bankkontor finns det inte – banken är helt digital i alla de länder där verksamhet bedrivs. Ett av bankens fokusområden har redan från början varit aktiemarknaden.

Det finns flera alternativ på marknaden som vi rekommenderar. Se topplistan nedan.

Lån anpassade för dig

Hela grundidén med banken var att göra det möjligt för allmänheten att börja handla med aktier och andra typer av värdepapper, främst genom att sänka priserna. Banken erbjuder alla vanliga typer av banktjänster inklusive privatlån. Om du överväger att ta ett privatlån kan du läsa vidare här nedan.

 • Lånebelopp 20 000 – 500 000 kronor
 • Nominell ränta 2,95 % – 10,48 %
 • Låneperiod 2 – 15 år

För – och nackdelar med Nordnet

Om man går runt och har en idé om att exempelvis bygga en uteplats i trädgården, åka på semester och njuta av solen i syden eller renovera badrummet, då kan det behövas en del pengar. Att bygga en uteplats är inte direkt billigt och detsamma gäller både renovering och semester. Det kan helt enkelt betyda att man behöver dryga ut hushållskassan. Överväger du att ta ett lån är det en bra idé att undersöka marknaden innan du gör en ansökan. Här får du möjlighet att titta närmare på de för- och nackdelar som finns med ett privatlån från Nordnet.se. Lite längre fram i texten går vi även igenom vad just ett privatlån i själva verket innebär för dig som låntagare. Det är nyttig information som kan vara bra att ha i åtanke om du överväger att ta ett lån.

Fördelar med privatlån från Nordnet

 • Digital bank som är tillgänglig överallt
 • Ingen månadsavgift för autogiro
 • Amorteringsfritt lån första året

Nackdelar med Nordnets lån

 • Man måste vara 25 år för att ansöka
 • Minsta lånebelopp är 20 000 kronor
 • Lånet ska betalas tillbaka innan du fyller 71 år

Checklista till dig som ska ta ett privatlån

 1. Räkna ut hur mycket pengar du behöver låna genom att räkna ihop alla utgifter
 2. Undersök vilka lån som passar dig och din privatekonomi
 3. Försäkra dig om att du har råd med lånet genom att göra en budget över din ekonomi
 4. Jämför olika lån och välj det som passar bäst
 5. Ansök online med BankID

Vad innebär ett privatlån från Nordnet?

Det finns olika typer av lån på marknaden. Just Nordnet erbjuder privatlån från 20 000 – 500 000 kronor. Du som är ute efter ett mindre lån kan med fördel i stället jämföra så kallade sms-lån. Ett privatlån är perfekt för dig som vill ha stor valfrihet. Lånet låter dig nämligen använda pengarna till vad som helst. Det kan vara en fördel om du till exempel både ska renovera sommarstugan och åka på semester.

Hur som helst gäller det att läsa lånevillkoren innan du tar lånet eftersom olika lån skiljer sig åt. Man kan helt enkelt inte alltid använda pengarna från lånet till vad som helst. Så är det till exempel med så kallade bostadslån eller billån. Om du vill ha valfrihet att kunna göra vad du vill med ditt lån ska du alltså inte välja bil- eller bostadslån.

Att tänka på när du ska låna pengar

När man ska låna pengar är det en bra idé att ha lite saker i åtanke. Det handlar dels om kostnaden för lånet, dels om återbetalningstiden. Dessa två saker har nämligen en effekt på om du har råd med lånet i fråga eller inte.

Du kan enkelt räkna ut vad ditt lån kommer att kosta dig per månad och sedan placera in månadskostnaden i din hushållsbudget för att se om du har råd med det. Tänk på att ju längre låneperiod du väljer, desto lägre månadskostnad får du.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden