Thorn

Thorn
Belopp:
10 000 - 100 000 kr
Ränta:
9,84% - 21,60%
Löptid:
1 - 6 år
Uppl-avg:
495 kr
Avi-avg:
39 kr
  • Etablerad långivare
  • Stor andel godkänns
  • Låneskydd finns
  • Minst 18 år gammal
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Regelbunden inkomst
Användarvillkor

Bakgrund

Thorn har varit en aktiv aktör på den svenska marknaden ända sedan 1960-talet. Företaget började, och håller fortfarande på, med uthyrning och försäljning av hemelektronik samt även lån såklart.

Thorn Finans skapar finansieringslösningar som ska anpassa sig efter dina önskemål och individuella behov och för att inte du ska behöva anpassa dig efter lånet. På så sätt får du som kund fler valmöjligheter då lånen är väldigt flexibla.

Erbjudande

Thorn erbjuder tre olika typer av lån, de är privatlån plus, pauslån och trygglån. Privatlån plus kan sägas vara det klassiska, vanliga privatlånet. Med detta lån erbjuds du låna ett belopp mellan 10 000 – 100 000 kronor under en löptid från 12 månader till 72 månader. Med detta lån har du själv möjlighet bestämma avbetalningstiden och du får även betala av lånet i förtid utan extra kostnad.

Pauslånet är i princip identiskt med privatlån plus med enda skillnaden att du i detta lån har möjlighet att pausa lånet, alltså helt enkelt frysa det i en månad och sedan ta upp det igen, utan extra kostnad.

Till sist, trygglånet. Detta lån är rör belopp från 10 000 till 50 000 kronor över en löptid från 12 månader till 60 månader. I detta lån får du även ett betalskydd som täcker dina utgifter i det fall att du skulle bli sjukskriver eller förlora jobbet och därmed din inkomst, det är där tryggheten faller in.

Räntor

Räntan baseras på den individuella kreditprövning som görs i samband med att du ansöker om ditt lån. Det är även kreditprövningen som avgör hur stort belopp du beviljas. I och med att räntan är individuell är det svårt att sätta en generell ränta, men för privatlån plus är det en fast årlig ränta från 9,84 %.

Räkneexempel

Om du lånar 20 000 kronor i 72 månader, med en ränta på 21,60 %, effektiv ränta 27,35 % och en uppläggningsavgift på 595 kronor. Detta ger ett totalt belopp att återbetala på 38 245 kronor, detta motsvaras av månadskostnad om 513 kronor.

Villkor för privatlån

För att låna hos Thorn krävs:

• Att du är minst 20 år gammal
• Att du har en fast inkomst
• Att du inte har några betalningsanmärkningar
• Att du inte har några skulder hos Kronofogden

Kundservice

Thorn PrivatFinans finns tillgängliga via telefon och mail på vardagar mellan 08:00 – 18:00 och på helger mellan 10:00 – 16:00. Det är också mellan dessa tider som du får svar på din låneansökan, det får du antingen via mail eller telefon.

Sammanfattning

Thorn är en långivare som passar perfekt för dig som söker efter ett lån med lite länge avbetalningstid till en bra ränta. Långivaren behandlar ansökningarna snabbt och gör det även på helgerna vilket är mycket positivt. De erbjuder dessutom ett flertal olika lånetyper, anpassade efter olika personers behov. Thorn erbjuder inte lån till personer med betalningsanmärkningar.

Recension av Privatlån.com