Wästgöta Finans

Wästgöta Finans bjuder sina kunder på uppläggningsavgiften fram till slutet av juni (spara 250 kr)!

Bakgrund

Wästgöta Finans är en del av Jula-koncernen som har varuhus utspridda i flera länder världen över. Koncernen har tydliga ledord som de arbetar efter, som är ’folklighet, smidighet och hygglighet’. De vill förmedla smidiga och trygga lån till sina kunder, och här får du därför omedelbart svar på din låneansökan, samtidigt som den inte påverkae ditt kreditbetyg hos UC. Detta eftersom en kreditupplysning hos Wästgöta Finans inte tas via UC, utan via Bisnode.

Erbjudande

Wästgöta Finans är en pålitlig långivare som erbjuder trygga privatlån på minst 30 000 kronor och som mest 300 000 kronor. Lånet tas utan säkerhet och du får svar omgående. En låneansökan är alltid kostnadsfri och icke-bindande.

Återbetalningstiden för lånet sträcker sig från 2 till 10 år, men du kan naturligtvis alltid välja att betala av ditt lån snabbare om du så önskar – utan att det kostar extra. Du kan dessutom ändra beloppet för din månadsbetalning, samtidigt som du erbjuds två betalningsfria månader. Med andra ord är det ett flexibelt lån hos Wästgöta Finans.

Räntor

Spannet för den effektiva räntan hos Wästgöta Finans är i dagsläget mellan 3,90 – 20,67 %. Exakt vilken ränta du erbjuds får du reda på i samband med ansökan och beror på hur din kreditupplysning ser ut. Om du har en god och ordnad privatekonomi kommer du få en bättre ränta än om du har en låg inkomst med flera skulder sedan tidigare.

I samband med din låneansökan får du reda på månadsbeloppet för lånet. I detta ingår en uppläggningsavgift på 250 kronor och en månatlig aviavgift på 45 kronor. Denna kan du dock enkelt sänka eller undvika. Med e-faktura istället för pappersfaktura kostar det 20 kronor i månaden och med autogiro slipper du aviavgiften helt och hållet.

Villkor för privatlån

Det finns vissa krav du måste uppfylla för att ansöka om lån hos Wästgöta Finans. Dessa är:

  • Vara mellan 18 – 79 år gammal
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige
  • Du som lånar ska ha en fast inkomst
  • Ingen aktiv skuld hos Kronofogden
  • Inga betalningsanmärkningar

Kundservice

Wästgöta Finans har en trevlig och kompetent kundservice, som kan nås både via telefon och e-post. Föredrar du att leta reda på svaren på egen hand finns det en utförlig FAQ på deras hemsida. I denna hittar du välformulerade och tydliga svar på alla frågor som kan tänkas dyka upp. Utbetalning sker inom 1-3 dagar efter att lånet har signerats.

Telefonnumret till Wästgöta Finans är 0511 – 34 76 00 och e-postadressen info@wastgotafinans.se. I dagsläget finns inga specifika öppettider för kundtjänsten, men de svarar så fort som möjligt under kontorstider på vardagar.

Sammanfattning

Wästgöta Finans är en trygg aktör på den svenska lånemarknaden. De tillhör Jula-koncernen vars anor sträcker sig ända tillbaka till 1979 då den första butiken öppnades upp i Skara. Hos Wästgöta Finans erbjuds du lån som inte påverkar ditt UC-betyg, eftersom alla kreditupplysningar sker via Bisnode. Lånet kan användas till vad du vill och sträcker sig från 30 000 upp till 300 000 kr. Räntan sätts individuellt, och återbetalningstiden är från 2 till 10 år.

Recension av Privatlån.com