Zensum

Zensum är en jämförelsetjänst för lån. Genom att skicka in en låneansökan till Zensum kan man få hela 20 låneerbjudanden från olika banker och låneinstitut.

Hos Zensum kan man ansöka om ett lån för att samla flera smålån till ett större, eller till valfri konsumtion. Ett privatlån hos Zensum tas utan säkerhet och ändamålet med lånet behöver inte uppges.

Företaget grundades år 2013 och har haft över 200 000 kunder.

Zensums erbjudande

Hos Zensum kan man låna mellan 20 000 kr och 600 000 kr. Den löptid man kan få är på mellan 1 och 15 år. Man har således god tid på sig att återbetala det lånade beloppet.

För att låna an Zensum krävs det att man tjänar minst 120 000 kr per år och att inkomsten kommer från en fast tjänst eller pension.

Fördelar med Zensum

  • Man kan låna stort belopp utan säkerhet
  • Kundservicen har generösa öppettider
  • Man kan få hela 20 olika låneerbjudanden

Nackdelar med Zensum

  • Zensum använder sig av UC för att ta kreditupplysningar
  • Det är stort räntespann för den nominella räntan
  • Långsamma utbetalningar av godkänna lån

Såhär ansöker man om lån hos Zensum

Det är kostnadsfritt att skicka in en låneansökan till Zensum. Så snart en låneansökan skickats in via webben så utför Zensum en kreditupplysning. Kreditupplysningen kommer från UC. trots att man kan få 20 olika låneerbjudanden så registreras endast en ansökan hos UC.

När en kreditupplysning tagits skickas ansökan vidare till Zensums samarbetspartners. Dessa återkommer sedan med ett låneerbjudande. Zensums handläggare kommer att ta fram de bästa erbjudandena och återkomma till långivaren med dessa.

När man godkänt ett låneerbjudande så blir lånebeloppet utbetalt inom 2 till 3 vardagar.

Man kan inte ansöka om ett lån hos Zensum om man har en betalningsanmärkning sedan tidigare.

Zensums samarbetspartners

Zensum har 20 olika samarbetspartners som man kan låna hos. De olika långivarna är bland annat: Coop MedMera Bank, ICA Banken, Lendify, Collector Bank, IKANO Banken, Santander, Resurs Bank, SevenDay, Marginalen Bank, AVIDA, Credento, Eurolån och OKQ8.

Såväl Zensum som alla deras samarbetspartners står under tillsyn av Finansinspektionen.

Räntor och avgifter

Vilken ränta man får på sitt lån bestäms individuellt. Det är de olika långivarna som bestämmer vilken ränta som låntagare får. Räntespannet för den nominella räntan hos Zensum är på mellan 3,45 % till 29,06 %.

Den högsta effektiva räntan som kan fås är på 33,23 %.

Om det tillkommer en uppläggningsavgift och en aviavgift varierar beroende på vilken långivare man väljer att acceptera ett låneerbjudande från.

Räkneexempel

Hos Zensum kan man låna 225 000 kr med en löptid på 11 år. Exempelräntan blir då 5 % och ingen uppläggningsavgift tillkommer. Totalt måste man återbetala 293 040 kr vilket ger en månatlig kostnad om 2 220 kr.

Kundservice

Om du har en fråga gällande lån eller vill ha hjälp med din låneansökan, är du välkommen att kontakta deras kundservice. Kundservicens medarbetare finns på plats under veckans alla dagar. Öppettiderna är måndag till söndag från kl. 09:00 till 21:00.

Det är under dessa tider som låneansökningar godkänns och lån betalas ut. Zensums kundservice kan nås via mejl och telefon.

Sammanfattning

Zensum är ett alternativ att låna hos om man vill jämföra olika lånegivare. Trots att man endast skickar in en ansökan kan man få 20 låneerbjudanden.

Zensum använder sig av UC vilket kan påverka låntagarens kreditvärdighet. Dock vägs det upp av bra funktioner såsom en kundservice som har öppet alla dagar i veckan.

Recension av Privatlån.com