Låna till inkassokrav

Plötsligt ligger det där på hallmattan eller i brevlådan, ett krav från inkasso. Kanske kommer det också på en mycket olämplig tid i månaden när du inte har möjlighet att betala det. I sådana stunder är det lätt att drabbas av panik. Gör inte det. Det finns smarta lån till inkassokrav som kan göra att du kan betala av din skuld hos inkasso snabbt.

Lån anpassade för dig
lån till inkassokrav

Viktigt att betala av sin skuld hos inkasso

Att du fått ett kravbrev från inkasso är inget du ska skämmas för. Det är faktiskt ganska vanligt och händer många människor varje dag. I det här läget bör du dock inte ducka för räkningen utan ta tag i problemet direkt. Om förfallodatumet exempelvis inträffar innan du får din nästa lön eller annan typ av inkomst kan det därför vara läge att ta ett lån till inkassokrav.

Anledningen till att det är bättre att låna än att låta bli att betala är att du annars riskerar att hamna hos Kronofogden, något som kan få många tråkiga konsekvenser. Om du har en skuld som har gått till Kronofogden kan det nämligen bli svårt att i framtiden få göra saker som att hyra bostad, ta lån, köpa saker på avbetalning eller till och med teckna ett abonnemang av något slag. Idag är det till exempel fler unga än vanligt som söker skuldsanering sedan de hamnat hos Kronofogden. Det är något som du in i det längsta bör undvika att göra.

lån till inkassokrav

För dig som har flera skulder

Känner du att skuldberget har vuxit dig över huvudet? Kanske har du både lån och krediter hos andra långivare och företag där många dessutom har hög ränta? I en sådan situation kan det vara svårt att se någon utväg.  Här kan vår jämförelsetjänst hjälpa dig med att hitta en långivare som låter dig samla dina lån och krediter och på så sätt ge dig en lägre månadskostnad.

Det är dessutom skönt att ha alla lån och krediter samlade hos en och samma långivare eftersom du då slipper hålla reda på massor av räkningar som ska betalas. Allt du behöver göra är istället att betala en enda räkning varje månad.

Samlingslån brukar kunna vara en lösning för dig som har betalningsanmärkningar. Det är allra lättast att få låg ränta om du kan bevisa för långivaren att du kan betala av skulden. Det kan du göra till exempel genom att ha något som säkerhet eller genom att söka med en medlåntagare.

Vi rekommenderar bland annat Nystart Finans, eller Nstart som de numera kallar sig, om du behöver ett samlingslån. De kan även godkänna ansökningar där låntagaren har en skuld hos Kronofogden om man har en medlåntagare som kan ta över lånet ifall det skulle behövas.

Samla dina lån hos Nstart

lån till inkassokrav

Jämför olika lån med lånekalkylatorn

Privatlån.com är inte en långivare eller låneförmedlare utan en jämförelsetjänst som hjälper dig att jämföra olika lån. Du kan enkelt fylla i lånekalkylatorn på startsidan för att få förslag på de lån som har bäst villkor då den tar hänsyn till långivarnas räntor och övriga avgifter.

Är det en bra idé att ta lån till inkassokrav?

När man läser den här artikeln låter det som att det alltid är bra att ta ett lån till inkassokrav, men är det verkligen så? Det finns vissa tillfällen då det är bättre att avstå från att låna, till exempel om du redan har pengar så att du kan betala av din skuld. Du bör heller inte låna om du tror att du kommer att få stora problem att amortera på din skuld. I alla andra fall är det alltid mycket viktigt att betala av räkningar från inkasso så fort som möjligt. Då kan ett lån vara en god hjälp som gör att du inte hamnar i skuldfällan.

Fördelar

  • Ett lån kan göra att du slipper få betalningsanmärkningar
  • Ett lån kan göra att du kan samla dina skulder och få en lägre ränta

Nackdelar

  • Har du redan dålig ekonomi kan ett lån försämra den ytterligare
  • Ett lån leder till högre månadskostnader i ditt hushåll

FAQ

Med ett privatlån är ändamålet, det vill säga vad du vill använda pengarna till, helt upp till låntagaren – vare sig de ska gå till inkassokrav eller något annat. Däremot kan det vara höga krav på att du har råd att betala av lånet, vilket kanske inte är fallet om du redan har fått inkassokrav.
Skulle du inte betala ditt inkassokrav får du oftast en påminnelse. Betalar du inte denna kan skulden skickas vidare till Kronofogden för indrivning. Skulle du inte betala då kan det hela sluta med att du får en betalningsanmärkning.
En betalningsanmärkning kan hindra dig på många sätt i livet. Bland annat är det svårt att hyra bostad, ta lån eller skaffa abonnemang om du har sådana.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden