Lånforum – utbyt tips och ventilera med andra

I takt med att det har blivit vanligare och enklare att söka lån på nätet har det också vuxit fram ett behov av att diskutera just lån. Därför har olika forum med det här som syfte börjat att dyka upp mer och mer. Det mest populära och absolut största forumet i Sverige idag heter kort och gott Lånforum. Här kan användare ställa frågor angående olika långivare, få råd kring hur olika typer av lån fungerar, utbyta idéer och få tips om man har problem med att betala av sina skulder.

Diskutera lån och få hjälp av andra

Om man är i behov av att låna pengar finns det såklart en hel del man behöver ha koll på först: vilket typ av lån som passar en bäst, vilken långivare som är mest lämplig, vilka villkor som är mest förmånliga, och så vidare.

Ibland kan allt kännas svårt att sätta sig in i eller så kan man helt enkelt känna sig osäker på hur man ska resonera innan man bestämmer sig. I sådana fall är det bra att dels läsa in sig på ämnet genom till exempel en jämförelsesajt (som här på privatlån.com, som du redan har hittat till!) och dels diskutera med andra privatpersoner om deras personliga upplevelser av olika lånetyper och långivare.

På Lånforum kan du läsa om vad andra har diskuterat i befintliga trådar eller bli medlem och starta nya trådar själv om just det du är intresserad av inte har tagits upp eller om du inte kan hitta information om det någonstans. Här kan du även ventilera om du har bekymmer och beskriva din personliga situation för att utifrån det få tips och råd från övriga medlemmar.

Lånforum

Trådar och guider på Lånforum

Forumet har olika trådar för olika typer av lån där medlemmarna kan diskutera olika frågor gällande bland annat samlingslån, bolån, kreditkort och sms-lån. Det finns även trådar som har att göra med saker runtomkring lån, såsom kreditupplysningar, inkasso, Skatteverket, med mera. De har även en egen guide kring hur man kan gå tillväga för att samla lån.

Medlemskap på forumet

För att läsa befintliga trådar och guider på Lånforums hemsida behöver du inte registrera dig som medlem, men för att själv kunna bidra med kommentarer och frågor måste du vara det. Det kostar inget att vara medlem och registreringen är smidig och snabb.

En fördel med att vara medlem är att man kan ställa frågor precis när man vill – om man kontaktar en låneförmedlare eller en långivare har de oftast kontorstider och kanske inte kan svara lika snabbt. Däremot är det såklart ingen garanti att en annan medlem kommer att svara snabbt heller, för den delen.

Lånforum

Fördelar och nackdelar

Fördelar

  • Det är andra privatpersoner som skriver och inte företag som vill att du ska använda deras tjänster
  • Gemenskap med andra i liknande situation
  • Du kan lyfta upp det som du tycker är viktigt
  • Du kan vara helt anonym om du vill

Nackdelar

  • Eftersom det är andra privatpersoner som skriver så måste du nog dubbelkolla informationen – de kanske inte förmedlar den mest uppdaterade informationen från olika långivare eller så kan det ha uppstått missförstånd
  • Du kan inte räkna med att du får ett snabbt svar – eller ett svar överhuvudtaget

FAQ

Vad handlar trådarna på Lånforum om?

De handlar om allt från kreditvärdighet, samlingslån, skuldsanering och spelmissbruk till specifika långivare som Advisa eller Ferratum.

Är det många som skriver på forumet?

Lånforum har många medlemmar som kommenterar och skriver i forumet dagligen.

Kostar det pengar att vara medlem?

Nej, det är helt gratis att registrera sig och du kan även vara helt anonym. Allt du behöver är en e-postadress. Användarnamn kan du välja själv.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden