Lendos expansionsresa långt ifrån över

17 november, 2019

I över tio år har den ledande svenska låneförmedlaren Lendo hjälpt låntagare förbättra sina lånevillkor. Företaget har gått från att vara ett litet, svenskt fintech startup till ett framgångsrikt internationellt företag på frammarsch. De senaste åren har bolaget expanderat till flera nordiska marknader och under året har expansionsresan fortsatt ut i Europa.

Lendo expanderar

Europeisk expansion

Tidigare i år meddelade Lendo att de lanserar sin jämförelsetjänst i Österrike och Polen. Målet är att hjälpa fler européer göra informerade val kring räntor och lånevillkor. Det innebär att Lendo nu finns på sex europeiska marknader – Sverige, Norge, Finland, Danmark, och så Österrike och Polen, och expansionen tar inte slut där.

I ett pressmeddelande säger Mikaela Grännby, ansvarig för expansionen utanför norden, att bolaget ser möjligheter med att gå in på fler marknader i Europa. Vilka länder det rör sig om specificeras inte vidare i pressmeddelandet, men det är tydligt att expansionsresan inte har nått sin ändstation vid Österrike och Polen.

Förändringar på ledningsnivå

För att vara bättre anpassade för den fortsatta expansionen gör Lendo nu två större omstruktureringar av ledningen, skriver Breakit. Tidigare VD:n Hanna Neidenmark utses till ansvarig för den nordiska marknaden och ska driva tillväxt- och strategiarbetet i Sverige, Finland och Norge. Samtidigt blir Mikaela Grännby ansvarig för resterande marknader.

Lendos styrelseordförande, Dan Ouchterlony, lovordar dem båda – Lendos fortsatta expansion är i goda händer.

Lendos tillväxtresa imponerar

Lendo grundades 2007 och köptes några år senare av norska mediejätten Schibsted för 92 miljoner kronor. De senaste åren har Lendo haft en imponerande tillväxtresa i Sverige och är nu den ledande jämförelsetjänsten. Från 2015 till 2017 nästintill dubblerade Lendo sin omsättning, från 253 miljoner kronor till 490 miljoner kronor.

Lendo är även marknadsledande i Norge och har de senaste fyra åren också vuxit sig större på den finska marknaden. I Danmark samarbetar Lendo med väletablerade aktörer som Nordea och i Österrike var Lendo den första aktören att erbjuda en jämförelsetjänst för privatlån. Det ser onekligen lovande ut även för dessa marknader.

Vad är nästa steg för Sveriges ledande låneförmedlare?

Jämför låneerbjudanden från Lendo

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden