Samla lån som i Lyxfällan

03 juli, 2019

Lyxfällan är ett omättligt populärt program som sänds på både TV3 och Viafree. Programmet börjades sända redan 2006 och är nu inne på sin 25:e säsong. Programidén går ut på att en familj med stora ekonomiska problem presenteras för ett antal olika ekonomiska coacher. Familjen i sig har många gånger ingen aning om hur svår deras ekonomiska situation är.

Coacherna fokuserar sig oftast på skulder och lån. De beräknar närmre på hur stor skuld familjen har totalt sett och sedan vad de kan göra åt situationen för att rätta till den. De gör oftast upp en månadsbudget som familjen måste följa för att kunna betala tillbaka sina skulder. Allt för att familjen efter en viss tid ska blir skuldfri.

Ett av de sätt som coacherna använder sig av för att familjens budget ska gå ihop är något som kallas för hopbakslån eller samlingslån. Precis som namnet låter går det ut på att man samlar ihop alla eller vissa av de lån som finns under ett enda lån där tanken är att kostnaden ska vara lägre än medelvärdet på kostnaderna på alla lånen separat.

Jämför samlingslån direkt

Tom plånbok

Grundkrav och ansökning

Precis som med alla lån finns det krav på låntagaren för att bli beviljad. Alla långivare har lite olika krav men du måste alltid vara över 18 år såsom lagen kräver. Andra krav brukar vara att du måste vara folkbokförd inom Sverige och att du behöver en stadig årsinkomst. Denna behöver vanligtvis ligga på över 100 000 kr. Det finns vissa långivare som ger ut samlingslån med betalningsanmärkningar men inte alltid. Som med alla lån får du aldrig har skulder hos kronofogden utan behöver lösa ut dessa innan du blir beviljat ett lån.

När du väl ansöker om att samla lån finns det olika metoder men det vanligaste är att du ansöker om ett privatlån utan säkerhet. Du väljer det belopp som du vill låna och vilken återbetalningsperiod som du är bekväm med. Det finns inga garantier till att du får ett samlingslån med de förutsättningar som du har. Det görs nämligen alltid en kreditupplysning och en intern bedömning om dina möjligheter att betala tillbaka lånet. Du kan även använda dig av en kreditförmedlare som enkelt kan ansöka hos många olika långivare med endast en kreditupplysning.

Om du istället tar ett lån med säkerhet kan det innebära att du många gånger får en lägre ränta. Detta genom att du ger något som säkerhet till långivaren. Detta kan vara en bil, båt, bostad etc. Därmed får långivare en större säkerhet om du inte kan betala tillbaka lånet och du får bättre villkor.

Fördelar med ett samlingslån

Samlingslån har i stort sett bara fördelar. När du har många lika lån finns risken att du glömmer att betala något av dem. Du kanske prioriterar bort de mindre lånen varje månad för att få pengar över. Räntorna är dessutom oftast högre på mindre typer av snabblån eller sms-lån. Om du har många olika lån kan du dessutom få en aviavgift på varje lån vilket kan bli en stor kostnad. Med en enda faktura kan du enkelt betala den och med en längre återbetalningsperiod blir din månadskostnad lägre.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden