Ansök om SMSlån låg ränta

Det finns få saker som SMS-lån är lika kända för som sin höga ränta och sina många avgifter. Dock är det i dagsläget betydligt lättare att hitta SMSlån låg ränta, eller åtminstone SMS-lån med lägre ränta, än vad det var förr.

Lån anpassade för dig

Med ett SMS-lån kan du snabbt och enkelt låna ett lägre belopp och få pengarna inbetalda på ditt konto riktigt snabbt. Det är inte heller bara utbetalningen av pengarna som går snabbt, utan ofta går även ansökan på bara några minuter, och du får ett preliminärt svar på direkten.

Använder du dig av en låneförmedlare och jämför olika lån innan du ansöker om ett har du större chans att hitta SMSlån låg ränta och med de bästa villkoren även i övrigt. En låneförmedlare fungerar som så att aktören samarbetar med olika långivare och/eller banker. När du skickar in din ansökan kommer en kreditupplysning att göras på ditt namn, och därefter får du svar från de aktörer som är villiga att erbjuda dig ett lån. Det ger dig möjlighet att jämföra banker och privatlån, lånelöften och räntor, återbetalningstid och övriga avgifter, samt andra liknande faktorer.

SMSlån låg ränta

SMSlån låg ränta – finns det?

Att hitta SMSlån låg ränta kan tyvärr vara ganska svårt, men det betyder inte att det är omöjligt. Lånemarknaden förändras med tiden och konkurrensen mellan de olika aktörerna blir allt större. Därför har många långivare till exempel valt att sänka sin ränta eller byta från en fast till en rörlig sådan för att få allt fler att ansöka om just deras lån.

Med det sagt finns det alltså SMSlån låg ränta som du kan använda dig av, men för att få en riktigt bra och billig ränta behöver du först se till att du uppfyller de krav som långivaren ställer på dig som låntagare. Om grundkraven är uppfyllda kan du få ett SMS-lån beviljat, men om du också har en bra kreditvärdighet kan du dessutom få ett lån som är billigt och där både nominell och effektiv ränta ligger på en bra nivå. Huruvida du kan få ett SMS-lån med låg ränta beror således på din egen ekonomiska situation, till exempel om du har betalningsanmärkningar sedan tidigare, och hur din taxerade inkomst ser ut.

SMSlån låg ränta

Ränta på SMSlån – så funkar det

Oavsett om du väljer att ansöka om ett SMSlån eller ett privatlån fyller räntan samma funktion. Kort och gott kan man säga att räntan är den avgift som du betalar som ett ”tack” för att du får låna pengar. När lånet ska betalas tillbaka måste du således inte bara betala amortering, utan även en månatlig (nominell) ränta.

Till skillnad från privatlån har SMS-lån inte lika lång återbetalningstid vilket innebär att räntan sällan betalas i fler omgångar än ca 2–3. Beroende på hur mycket pengar du får beviljade att låna kan löptiden variera mellan 30–90 dagar. Under dessa dagar kommer du alltså att betala tillbaka både själva lånebeloppet såväl som räntan.

SMSlån låg ränta

Varför är det viktigt med låg ränta?

Det finns flera orsaker till att du bör välja ett SMSlån låg ränta när du vill låna ett mindre belopp pengar. Som tidigare nämnt är SMS-lån högkostnadskrediter som kommer med många avgifter och kostnader. För att du ska slippa betala alldeles för mycket pengar för ditt lån kan en låg ränta vara till stor hjälp. Genom att hålla räntan låg slipper du onödiga kostnader och kan få mer pengar över i fickan.

Ett vanligt missförstånd är att det bara är den månatliga räntan som räknas, men så är inte fallet. När det kommer till SMS-lån måste du även titta på den effektiva räntan. Det är nämligen inte helt ovanligt att aktörer och långivare lockar med låg nominell ränta, ibland på så lite som 0 %, men att lånet därefter har en hög effektiv ränta. Effektiv ränta är helt enkelt det belopp som anges för att beskriva lånets totala kostnad. Även om den nominella räntan är låg kan du ha andra avgifter som gör lånet riktigt dyrt. Se därför till att du tittar på båda räntesatserna innan du bestämmer dig för vilket SMS-lån du ska satsa på.

SMSlån låg ränta

Fördelar och nackdelar

Att hitta ett SMSlån låg ränta är naturligtvis till stor fördel för dig som vill låna pengar och som inte har möjlighet att vänta på nästa lön. SMS-lån betalas ofta ut inom loppet av 15 minuter från och med det att du har signerat ditt lånelöfte. Det finns också många långivare som erbjuder SMS-lån och som accepterar betalningsanmärkningar och/eller inte använder sig av UC i samband med din kreditupplysning.

Fördelar

  • Möjlighet att ansöka utan UC och trots betalningsanmärkningar.
  • Jämför för att hitta bäst SMSlån låg ränta för dig.
  • En låg ränta gör det möjligt för dig att spara mer pengar.
  • Undvik onödigt dyra lån med en lägre ränta.
  • Snabb utbetalning, ofta på så lite som 15 minuter.

Nackdelar

  • En låg nominell ränta kan ge en hög effektiv ränta.
  • Återbetalningstiden brukar var kort, vanligtvis 30–90 dagar.
  • Högkostnadskrediter är mycket dyra i det långa loppet.
  • Det kan vara svårt att betala tillbaka ränta och lånebelopp på kort tid.
SMSlån låg ränta

FAQ

Kan man hitta SMS-lån med låg ränta?

Absolut! Idag finns det flera långivare som erbjuder SMS-lån och som har schyssta villkor och en bra ränta. Kom ihåg att det i första hand är din kreditvärdighet som kommer ligga till grund för hur bra ränta du faktiskt får.

Vad påverkar räntan när det gäller SMS-lån?

SMS-lån beviljas till nästan alla människor som är över 18 år, har en taxerad inkomst och är folkbokförda i Sverige. Dock är det inte alla som får samma ränta. Faktorer som kan påverka din ränta inkluderar bland annat din inkomst, eventuella tidigare skulder och krediter, och/eller betalningsanmärkningar.

Hur hittar man billiga SMS-lån?

För att hitta ett billigt SMS-lån behöver du först jämföra olika lån för att se till att du kan hitta ett med så bra villkor som möjligt. Det kan du bland annat göra genom att använda dig av en låneförmedlare som hjälper dig att hitta rätt. Att jämföra flera långivare och deras låneerbjudanden på egen hand är inte bara tidskrävande utan påverkar också kreditvärdigheten om det tas många kreditupplysningar.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden