Spara pengar på ditt resande

19 september, 2017

Spara pengar på ditt resande

Det är dyrt att ha bil. Försäkring, fordonsskatt, besiktning, däckbyte, bensinkostnader och servicekostnader. Räknar man med eventuella lån och amorteringar är det inte helt omöjligt att kostanden för en bil är så mycket som 6000 kr i månaden. Ja det är inga småpengar vi pratar om. Även om just dina kostnader är lägre så blir det allt rätt många tusenlappar per år. Det är därför ett väldigt bra spartips att dra ner på resekostnaderna.

Dela på kostnaderna

Om du kör dryga 80 mil per månad med en bil som åker en mil per 0,8 liter. Med ett bensinpris på 12 kr/liter hamnar den totala bensinkostnaden för en månad på 768 kr. Men åker du tillsammans med någon så delas denna siffra på två. När du ska åka någonstans, som t.ex. jobbet; försök samåka med en kollega, vän, eller familjemedlem. Då kan ni dela på bensinkostnaderna och dra ner på utgifterna rejält.

Res med färre hjul

Varför dela på bensinkostnaderna när du kan ta bort dem helt? Att cykla och gå må ta längre tid, men det är gratis. Inte bara det, du tränar även upp din kropp vilket minskar risken för sjukdomar och skador. Det är även vänligare för miljön, vilket ger moralpoäng. Något som i sin tur också är en utgift. Bensin är heller inte det enda du sparar in pengar på genom att cykla eller gå. Du slipper även förlora pengar på grund av mindre slitage, mindre service och mindre trängselskatt. Även om du endast cyklar eller går mindre sträckor så tjänar du på det i det långa loppet.

Jämför bilförsäkringar

Enligt en studie gjord av Dagens Nyheter visar att det kan skilja 6000 kr per år i premie mellan de olika försäkringsbolagen. En liknande undersökning som visade att det kan skilja sig över 10 000 kr mellan premierna. En ung kille i centrala Stockholm betalar mycket mer för sin första bil än en medelålders kvinna på landsbygden som har kört i 25 år. Kolla över hur mycket du betalar på din premie och jämför den med olika försäkringsbolag.

Betala mindre ränta

Det är inte ovanligt att folk tar ett privatlån eller ett billån när de köper sin bil. Privatlån är den vanligaste låneformen i Sverige och har en väldigt varierande ränta. Det finns lån med så lite ränta som under 3%. Samtidigt som det finns de som är närmare 30%. Variablerna till de olika räntorna är många, som t.ex. ett lån med säkerhet har oftast lägre ränta än ett utan. Du betalar även generellt mer pengar om du har en längre löptid jämför med en kortare. Ta därför din tid innan du lånar pengar till en bil och jämför räntor mellan de olika långivarna.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden