Upp till bevis – Zmarta eller Consector?

07 maj, 2020

Det finns mycket att vinna på att jämföra privatlån via en låneförmedlare. Istället för att ansöka hos en långivare når din begäran ett stort antal aktörer, vilket ökar chanserna att hitta marknadens bästa ränta och lånevillkor. I takt med att låntagare har upptäckt dessa fördelar har också allt fler låneförmedlare dykt upp på marknaden.

Faktum är att det idag finns så många låneförmedlare att det kan vara svårt att veta vilken som är bäst att vända sig till. Vad skiljer egentligen dem åt och vilken av dem är bäst? I den här artikeln jämför vi två stora namn inom låneförmedling, Consector och Zmarta – utifrån deras kundbetyg, kundservice och aktuella låneerbjudanden.

Händer som gör sten, sax eller påse

Kundbetyg – Vad tycker de som har testat?

Vi börjar med att jämföra vad kunderna tycker om respektive låneförmedlare. Båda finns på Trustpilot där de har ett samlat betyg från låntagare. I det här avseendet är det lika mellan Zmarta och Consector, som båda har 4,7 av 5 i så kallat TrustScore. Däremot har Zmarta betydligt fler recensioner, 1979 stycken jämfört med 442 stycken.

Zmartas kunder uppskattar framförallt deras snabba och enkla tjänst, samt bra service och trevligt bemötande. Hos Consector framhåller de som har testat snarlika fördelar, framförallt att ansökan behandlas snabbt och att de har en bra kundtjänst. Något annat som lyfts fram är att all information är överskådlig och pedagogisk.

Om vi ska utse en vinnare i denna kategori får det bli Zmarta då deras betyg baseras på fler recensioner. Vi kan dock se att både Consector och Zmarta är högst uppskattade bland sina kunder för en snabb och enkel tjänst.

Kundservice – Vilka kontaktmöjligheter finns?

En annan viktig aspekt när det kommer till låneförmedling är kundservicen. Det ska gå snabbt att få hjälp med en låneansökan eller svar på en fråga. Utifrån recensionerna på Trustpilot kan vi dra slutsatsen att Consector och Zmarta har ett trevligt bemötande gentemot kunderna, men hur är tillgängligheten och kontaktalternativen?

Consector har en live-chatt på hemsidan, samt ett telefonnummer och mejladress som kan kontaktas. Du kan också välja att bli uppringd. Öppettiderna är måndagar till torsdagar mellan 08:30 och 17:30. Kundtjänsten är stängd på helger och har reducerade öppettider på fredagar, då de håller öppet mellan 08:30 – 16:30.

Zmarta har även dem en chatt på sin sajt. Öppettiderna för denna är de är måndagar till fredagar mellan 08:00 och 20:00. Lördagar är chatten stängd, men söndagar håller den öppet mellan 10:00 och 15:00. Det finns även ett nummer som kan ringas dygnet runt enligt hemsidan, och en mejladress. Generösa tider, med andra ord!

Även här vinner Zmarta med en hårsmån, tack vare mer generösa öppettider. Båda har dock flera sätt för att komma i kontakt med kundtjänst och personalen har bra omdömmen från kunderna vad gäller bemötandet.

Låneerbjudanden – Vad erbjuder aktörerna?

Låt oss ta en närmre titt på vad de båda låneförmedlarna erbjuder:

Zmarta

  • Totalt 31 långivare som medverkar i förmedlingen
  • Låna mellan 5 000 och 600 000 kronor med löptid på 1-20 år
  • Lägsta effektiva räntan som erbjuds av samarbetspartners är 2,99 %
  • Tillfälligt erbjudande – få 2 månaders kostnadsfritt utgiftsskydd

Consector

  • Totalt 30 långivare som medverkar i förmedlingen
  • Låna mellan 10 000 och 600 000 kronor med löptid på 1 – 20 år
  • Lägsta effektiva räntan som erbjuds av samarbetspartners är 2,94 %
  • Tillfälligt erbjudande – Ingen uppläggningsuppgift genom Privatlån.com

Det som talar för Zmarta i det här fallet är ett större antal långivare som samarbetspartners. Även om det bara skiljer sig med en aktör så är det en mer som har möjlighet att ge dig ett bättre erbjudande vid ansökan. Zmarta erbjuder dessutom lån ända ner till 5 000 kronor. I övrigt skiljer de sig inte på lånebelopp och återbetalningstid.

Något som däremot talar för Consector är att den lägsta räntan som erbjuds är något lägre, på 2,94 % jämfört med 2,99 %. Dessutom bjuder Consector på uppläggningsavgiften hos alla sina samarbetspartners när ansökan görs via vår hemsida på Privatlån.com. Det innebär att du kan spara upp till 1 000 kronor på ditt privatlån.

Även Zmarta har ett tillfälligt och mycket attraktivt erbjudande, nämligen 2 månaders kostnadsfritt utgiftsskydd. Det är en försäkring som hjälper dig betala dina utgifter om du plötsligt skulle bli arbetslös eller långvarigt sjuk.

Baserat på vem som har bäst möjlighet att erbjuda det billigaste lånet måste vi nog utse Consector till vinnare. De kan erbjuda en något lägre ränta och bjuder på uppläggningsavgiften. Det är fortfarande mycket jämt och för den som vill låna mindre belopp och vill ha tryggheten från ett utgiftsskydd är Zmarta det bästa alternativet.

Ansök utan uppläggningsavgift hos Consector

Och vinnaren är…

Det är inte konstigt att Consector och Zmarta är två av de största låneförmedlarna i Sverige, sett till deras kundbetyg och erbjudanden. Det har varit mycket jämt på alla punkter, men Zmarta vinner i såväl kundbetyg som kundservice, medan Consector vinner på aktuellt erbjudande. Det innebär att vinnaren är… Zmarta!

Få gratis utgiftsskydd med ditt lån hos Zmarta

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden