Lån & Spar bank

Lån & Spar bank är ett låneinstitut som erbjuder privatpersoner att låna upp till 500 000 kr, helt utan säkerhet. Oavsett om man vill köpa en bil, renovera sitt boende eller samla ihop flera mindre lån till ett stort så passar ett privatlån från Lån & Spar bank perfekt.

Lån & Spar banks erbjudande

Hos Lån & Spar bank kan man låna upp till 500 000 kr och löptiden är max 12 år.

För att ansöka om ett lån behöver man vara 18 år gammal och ha en inkomst om minst 250 000 kr. För högre lånebelopp så krävs det man är två sökande.

Fördelar med Lån & Spar bank

  • Hos Lån & Spar bank kan man låna höga belopp utan att uppge vad man ämnar använda de lånade pengarna till.
  • Man kan låna höga belopp hos Lån & Spar bank.
  • Lån & Spar bank har låga räntor på sitt lån.

Nackdelar med lån hos Lån & Spar bank

  • Om man önskar låna mer än 350 000 kr så kräver Lån & Spar bank att det är två sökande.
  • Lån & Spar bank kräver att låntagare har en hög inkomst jämfört med deras konkurrenter.

Ansöka om lån

Att ansöka om ett lån hos Lån & Spar bank är mycket enkelt. Man sänder in sin ansökan genom att fylla i Lån & Spar banks ansökningsformulär online.

Ansökan signeras genom BankID. Så snart Lån & Spar bank har mottagit ansökan så tar de en kreditkontroll genom UC.

För att ansöka om ett lån kan man inte ha någon betalningsanmärkning, oavsett hur gammal den är. Inte heller något skuldkonto hos Kronofogden godtas.

Så snart Lån & Spar bank har gått igenom ansökan så skickas ett låneerbjudande ut per mejl. Ett låneerbjudande accepteras genom att man signerar erbjudandet med sitt BankID.

Lån & Spar bank godkänner lån under deras öppettider (måndag – fredag kl 09:00 – 17:00) och lån blir vanligtvis utbetalda inom en dag.

Räntor och avgifter

Den nominella räntan hos långivaren är på mellan 3,45 % och 8,95 %. Den nominella räntan bestäms individuellt och först när en kreditupplysning har tagits. Den nominella räntan är rörlig.

Det tillkommer en uppläggningsavgift om 495 kr per lån.

Räkneexempel med exempelränta

Om man lånar 200 000 kr så kan man få en återbetalningstid på 10 år. Den rörliga, nominella räntan är på 4,65 %. Uppläggningsavgiften är 495 kr. Den effektiva räntan är 4,81 %.

Den totala månadskostnaden blir 2 250 kr som betalas under 120 återbetalningar. Det totala beloppet att återbetala blir 250 015 kr.

Kundservice

Lån & Spar Bank har en kundservice bestående utav duktiga och erfarna medarbetare som är experter på lån. Lån & Spar Banks kundservice finns på plats under vardagar för att hjälpa till med låneansökningar och svara på frågor.

Man kan nå Lån & Spar Banks kundservice på telefon och mejl. Öppettiderna är måndag till fredag mellan kl. 09:00 – 17:00. Under helger håller kundservicen stängt

Lån & Spar Bank har även en uttömmande FAQ med svar på de vanligaste frågorna där man hittar mycket bra hjälp och råd.

Sammanfattning

Lån & Spar Bank erbjuder ett privatlån utan säkerhet till privatpersoner på höga lånebelopp. Lån & Spar Bank har ett krav på fast tjänst och hög inkomst, men de erbjuder låga räntor och lång återbetalning vilket är eftertraktat på lånemarknaden.

Lån & Spar Bank är ett bra val om man är i behov av en stor summa pengar för någon typ av konsumtion.

Recension av Privatlån.com