Lån för husdjur

Har du en hund, katt eller ett annat husdjur och är i behov av en ekonomisk buffert för oförutsedda utgifter? Eller är det så att du planerar att köpa ett husdjur som kostar lite mer och behöver hjälp med finansieringen? Då kan ett lån för husdjur vara en bra idé. Med ett lån kan du inte bara få tillräckligt med pengar för att köpa det där djuret du alltid velat ha, utan du får också möjlighet att lägga undan pengar till saker som tillbehör, utrustning och/eller veterinärkostnader.

Hitta det bästa lånet för husdjur

Att äga ett husdjur är idag väldigt vanligt, och väldigt många svenskar har någon form av sällskapsdjur där hemma. Det kan till exempel vara en mysig katt som inte gör så mycket ljud av sig, en aktiv och glad hund, eller en pratglad papegoja. Oavsett vad det är för typ av djur du har eller önskar dig kan husdjur kosta mycket pengar. Det gäller inte bara renrasiga katter och hundar, utan priserna på djur i allmänhet har ökat under de senaste åren. Orsaken till detta kan vara den ökade efterfrågan i takt med att fler arbetar hemifrån, men det kan också bero på att allt fler djur föds upp hos professionella uppfödare istället för djuraffärer.

Letar du efter ett lån för husdjur kan du använda dig av ett privatlån. Med ett privatlån har du nämligen möjlighet att använda pengarna precis som du själv vill. För att hitta det bästa lånet rekommenderar vi att du först gör en grundlig jämförelse av de lån som finns tillgängliga för dig. Använd dig till exempel av en seriös låneförmedlare.

Lån för husdjur

Lån till husdjur – så har du användning för det

Det finns flera orsaker till att du kan vara i behov av ett lån för husdjur. Den vanligaste orsaken är helt enkelt att du vill köpa ett djur som kostar lite mer och inte vill behöva vänta på att kunna spara ihop pengarna på egen hand eller till att lönen kommer. Som tidigare nämnt kan det också handla om att du redan äger ett husdjur och vill kunna ha råd med veterinärkostnader, försäkringar, olika typer av tillbehör, och liknande saker.

En annan orsak till att man kan vilja ansöka om ett lån för husdjur är avel. Att avla en hund, katt eller häst kan kosta mycket pengar – speciellt om man vill avla renrasigt och få en riktigt fin stamtavla. Med ett privatlån eller snabblån kan du snabbt få pengarna du behöver till detta.

Lån för husdjur

Så fungerar ett husdjurslån

Exakt hur ditt husdjurslån kommer att fungera är svårt att säga. Detta beror nämligen på vilken typ av lån du väljer att använda som husdjurslån. Väljer du till exempel ett SMS-lån kommer du i de flesta fall bara att få låna mindre belopp samtidigt som du kommer att få en kort återbetalningstid.

Väljer du istället ett privatlån kommer du få problem med att få din ansökan godkänd om det är så att du inte har någon bra kreditvärdighet. Annars brukar dessa lån dock ligga på betydligt högre belopp samtidigt som du kan välja en längre återbetalningstid.

Det som dock är gemensamt för SMS-lån och privatlån är att du inte behöver lämna någon säkerhet för lånet och därför har rätt att nyttja pengarna som du själv önskar. Skulle det vara så att du lånar mer pengar än du egentligen behövde kan du själv välja om du vill betala av en del av lånet direkt eller om du vill spara pengarna till annat.

Lån för husdjur

Fördelar och nackdelar med ett lån för husdjur

Att det finns fördelar med att låna pengar är det inget snack om, men det är viktigt att komma ihåg att det också finns nackdelar. Vi ska nu ta oss en närmare titt på både fördelarna och nackdelarna.

Fördelar

  • Du behöver inte spara ihop pengarna själv.
  • Du har möjlighet att köpa just det djur som du vill ha oavsett kostnad, så länge det inte rör sig om alltför stora summor då förstås.
  • Möjlighet att hitta bra och billiga lån med en låg ränta.
  • Välj mellan låneformer som SMS-lån och privatlån.
  • Du får en bra buffert för oförutsedda kostnader, till exempel veterinärkostnader.
  • Du behöver inte oroa dig för att pengarna inte ska räcka till.

Nackdelar

  • Ett lån kommer alltid med en effektiv ränta som ska betalas tillbaka.
  • Om du inte betalar lånet i tid kan du hamna hos inkasso eller Kronofogden.
  • Snabblån som SMS-lån har hög ränta och kort återbetalningstid.

FAQ

Vilket lån för husdjur är bäst?

Det lån som har lägst effektiv ränta och så förmånliga villkor som möjligt även i övrigt.

Kan man hitta lån för husdjur trots betalningsanmärkningar?

Ja, det finns flera långivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkningar. Observera att dessa lån vanligtvis går under begreppet högkostnadslån och har en hög ränta samt kort återbetalningstid.

Vad krävs för att ta ett lån för husdjur?

För att få ett lån beviljat behöver du se till att uppfylla kraven som långivaren i fråga har. Det kan till exempel handla om krav på en viss årsinkomst eller krav på en specifik anställningsform.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden