Lån till inredning av bostad

Är du sugen på att fräscha upp hemma, kanske genom att köpa ny inredning? Räcker pengarna inte riktigt till det du vill göra? Då kan du ta ett smart lån till bostad. Här ska vi fokusera på hur du kan hitta ett bra lån till inredning genom att jämföra lån. Nedan listar vi några av våra bästa privatlån som kan användas till vad du vill.

Lån anpassade för dig
lån till bostad

Investera i bostaden och höj värdet

Du kanske frågar dig om det är en bra idé att ta lån för att kunna inreda och renovera där hemma? Svaret på den frågan kan vara både ja och nej. För den som redan idag vet att det kan bli svårt att amortera på ett lån är det ingen god idé att ta ett.

Om du däremot vet att amorteringen inte kommer att vara ett problem så kan ett lån vara ett bra sätt att investera i din bostad och på så sätt höja värdet på den. En omtapetsering, byte av kök eller ett nytt golv kan faktiskt höja värdet på din bostad så att du får mer pengar för den vid eventuell försäljning. På så sätt kan ett lån vara en riktigt god investering i ditt hem.

Ett lån till bostad kan också vara en investering i dig själv och i ditt välmående. Trivs du inte i ditt hem är det svårt att komma till ro där och koppla av. Genom att köpa lite ny inredning kan du få ditt hem att kännas trivsammare och mer som du vill ha det. Om du idag inte har klumpsumman som krävs för alla nya möbler du vill ha kan ett lån vara en god hjälp till att kunna finansiera dem. Då kan vi hjälpa dig med att hitta ett lån som passar dig.

Så tar du ett smart lån till bostad

Innan du tar första bästa lån är det bra om du tänker till lite innan du skrider till verket. Ett bra sätt är att jämföra olika lån via en låneförmedlare. Via vår lånekalkylator kan du hitta olika låneerbjudanden på upp till 600 000 kronor. Här kan du få hjälp med att hitta ett lån till din bostad, vare sig det gäller kontantinsatsen eller inredningen.

I lånekalkylatorn ombeds du fylla i dina personuppgifter och telefonnummer. Du får också ange vilken summa du önskar låna och vad pengarna är avsedda för. Du klickar dig sedan vidare och fyller i ytterligare några uppgifter. Efter det söker man bland flera olika långivare och låneförmedlare för att hitta ett eller flera lämpliga lån till dig. När de gör det tar de hänsyn till saker som räntor och övriga kostnader så att du ska få ett så bra låneerbjudande som möjligt.

Därefter får du en rad låneerbjudanden presenterade för dig och kan välja det som du tycker är bäst. På så sätt slipper du jobbet med att gå igenom olika långivare och deras kostnader men kan ändå ta lån till bostad på ett säkert och tryggt sätt.

lån till bostad

Undersök vilken lånesumma som är rätt för dig

Innan du ansöker om ett lån till bostad är det bra om du först gör lite förarbete, detta för att du ska hitta en lånesumma som är rimlig för dig. Det du behöver ta hänsyn till då är vilken inkomst du har och hur stora dina utgifter är varje månad. När du gjort en sådan kalkyl kan du enkelt ta reda på hur mycket du kan amortera varje månad.

Ibland händer det tyvärr att man lånar för mycket och får problem med återbetalningen, men förbereder du dig väl kommer du att kunna låna på ett tryggt sätt till din bostad. Det är också viktigt att verkligen göra en noggrann uträkning eftersom det är vanligt att man underskattar de kostnader man har på en månad. Se därför till att ta med allt från räkningar till mat, kläder, nöjen och impulsköp. De flesta banker har en smart funktion där du kan kontrollera hur mycket pengar som gått till respektive post varje månad.

lån till bostad

Fördelar och nackdelar med att ta lån till bostad

Fördelar

  • Ett lån till renovering kan hjälpa dig att höja bostadens värde
  • Med ett lån blir det enklare att finansiera flera större förändringar på en och samma gång

Nackdelar

  • För den som redan idag har dålig ekonomi kan ett lån försämra den ytterligare
  • Privatlån till bostad där du inte anger bostaden som säkerhet har ofta höga räntor

FAQ

Vilken ränta just ditt lån kommer att ha är svårt att säga eftersom räntan är avhängig av vilken återbetalningstid samt vilket lån du väljer. När du jämför lån med hjälp av Privatlån.com får du dock alla kostnader tydligt redovisade för dig. Man hjälper dig även att välja de lån som har bäst ränta.
Hos Privatlån.com kan du få hjälp med att hitta lån till allt från ny inredning till en kontantinsats till bostad. Som namnet antyder specialiserar vi oss på att jämföra privatlån. Privatlån kännetecknas just av att man kan använda dem till vad man vill.
Privatlån.com kan hjälpa till med att hitta lån upp till 600 000 kronor.

Hitta rätt inredningslån för dig!

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden