Låna till sjukvård

Behöver du ta ett privatlån för att finansiera din sjukvård? Vi har tagit fram några av de snabbaste låneförmedlarna samt långivarna med de bästa villkoren för att underlätta för dig när du ska välja lån till sjukvård. Jämför olika låneräntor och löptider hos några av våra favoriter här nedan. Vi rekommenderar att ansöka hos flera olika långivare innan du bestämmer dig för att vara säker på att du hittar det ultimata erbjudandet.

Lån anpassade för dig
lån till sjukvård

Lån till sjukvård – varför det kan behövas

Vi svenskar sneglar ibland skräckslaget på länder som USA där ett sjukvårdsbesök kan kosta hundratusentals kronor om man inte har någon försäkring. I Sverige har vi en skattefinansierad sjukvård som alla har tillgång till. Dessutom har svensk sjukvård frikort, vilket innebär att du högst behöver betala 1150 kronor per år om du besöker öppenvården och 2350 kronor per år när du hämtar ut dina mediciner. Dessa kostnader gäller oavsett om priset på din vård och dina mediciner överstiger dessa summor. Det är en bra trygghet som gör att alla i Sverige kan söka vård när de behöver det.

Det finns dock moln på vårdhimlen. Till exempel är vårdköerna idag längre än någonsin. Vi har även genomlevt en pandemi som gjort att många fått sina operationer uppskjutna. Det kan även vara så att du behöver gå att prata med någon, men inte erbjuds terapi av primär- eller slutenvården.

Om något av ovanstående stämmer in på dig kan det vara så att du har tittat närmare på privat sjukvård. Privat sjukvård kan vara ett sätt att gå förbi vårdköerna och få högre livskvalitet. Problemet med den privata sjukvården är dock att den kostar en hel del. Behöver du söka dig till en privat klinik kan du därför behöva ta ett lån.

Det finns naturligtvis också vårdtillfällen som nästan aldrig finansieras av staten, till exempel skönhets- och plastikoperationer. Vill du göra en operation av den typen kan ett lån till sjukvård vara ett bra sätt att finansiera den på.

Jämför långivare för att hitta det bästa lånet

Överväger du att göra ett ingrepp eller söka vård hos en privat aktör och funderar över finansiering? Då är nästa steg att jämföra olika långivare för att kunna hitta det lån som är bäst lämpat för dig. Idag fungerar det oftast som så att såväl låneförmedlare som långivare kan erbjuda bra lånevillkor, med skillnaden att låneförmedlare presenterar låneerbjudanden från olika långivare, medan långivare presenterar låneerbjudanden från sig själva. I vår jämförelsetjänst finns bägge delarna.

Fördelen med att ansöka via låneförmedlare är att de kan hitta ett fördelaktigt lån genom att jämföra flera olika. Allt du behöver göra är att ange dina uppgifter och hur mycket du vill låna. Man går sedan igenom mängder av långivare och letar efter de som har bäst villkor. Sedan presenteras flera låneerbjudanden för dig så att du kan välja det som passar dig allra bäst.

Att låna på det här sättet gör att du själv slipper gå igenom olika långivare och avgöra vilken som har det mest förmånliga erbjudandet. Det gör istället jämförelsetjänsten och sedan låneförmedlaren åt dig.

lån till sjukvård

Lån till sjukvård – ja eller nej?

Funderar du på när det egentligen är på sin plats att ta ett lån till sjukvård? Det beror naturligtvis på hur varje unik situation ser ut, men det finns några saker som du kan tänka på. Om du till exempel lider av ett hälsoproblem i din vardag som det kommer att dröja innan den offentliga sjukvården kan åtgärda, då kan ett lån vara ett bra sätt för dig att höja din livskvalitet. Det kan också vara så att du inte trivs hos din nuvarande vårdgivare och vill se dig om bland privata aktörer.

Det finns emellertid också tillfällen då ett lån är en mindre bra idé. Vet du till exempel inte hur du ska klara av att amortera av på ditt lån? Då är det inget bra läge att låna. Skulle du istället kunna spara ihop till dina vårdkostnader inom en överskådlig framtid? Då kan det vara bra att finansiera vården med egna pengar. Ett lån innebär alltid ränta vilket gör att du betalar tillbaka mer än du lånar. Kan du få ihop pengarna själv är det med andra ord att föredra.

Om du däremot är säker på att du kommer att kunna amortera utan problem kan ett lån vara en investering i dig själv som gör att du kan höja din livskvalitet.  Genom att använda dig av vår lånekalkylator på startsidan kan du dessutom få hjälp med att hitta det lån som är mest fördelaktigt för dig.

lån till sjukvård

Fördelar och nackdelar

Fördelar

  • Du slipper långa vårdköer
  • Du kan välja en vårdgivare som du trivs med
  • Du kan få hjälp att höja din livskvalitet
  • Det finns mängder av långivare att välja bland vilket kan ge dig så bra villkor som möjligt

Nackdelar

  • Det är ofta mycket dyrt att vända sig till privata aktörer inom vården vilket gör att dina amorteringskostnader blir höga

FAQ

Det går utmärkt att ta ett privatlån till sjukvård. I vår lånekalkylator på startsidan anger du vad pengarna ska användas för när du vill få fram information om olika låneerbjudanden.
Ett lån kan hjälpa dig att slippa långa vårdköer. Det kan också möjliggöra att du kan välja exakt den vårdgivare som du vill ha.
Ett vanligt privatlån utan säkerhet kan bestå av upp till 600 000 kronor.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden