Låna 100 000 kr

Ibland räcker inte pengarna till och då kan ett lån vara ett sätt att lösa situationen. Behöver du av någon anledning låna 100 000 kr så finns det långivare som erbjuder detta. Men kom ihåg att det är ett ganska stort kliv att låna 100 000 kronor och att pengarna kommer att behöva betalas tillbaka, och då tillkommer det ränta. Nedan följer vad du som låntagare bör tänka på.

Lån anpassade för dig

Tips för dig som vill låna 100 000 kr

Har du tänkt igenom och bestämt dig för att ett lån på 100 000 kr är vad du behöver så kommer här några tips. Använd dig av en låneförmedlare och jämför olika långivare. Räntor och avgifter kan skilja väldigt mellan olika långivare och det är därför viktigt att inte ta första bästa lån, då finns risken att det blir en mycket dyr affär.

Några saker värda att notera är exempelvis den nominella och den effektiva räntan, återbetalningstiden, samt vilken slags kreditupplysning som tas. Ta dig alltid tid att läsa igenom villkoren, även om du vill låna 100 000 kronor snabbt.

Låna 100 000 kr.

Låna 100 000 kr med betalningsanmärkning

Om du sedan tidigare har en betalningsanmärkning så kan det vara lite klurigare att få ett lån på 100 000 kr beviljat, men det är inte omöjligt. Det kräver bara att du hittar rätt långivare. Då det anses vara en högre risk att låna ut pengar till någon som sedan tidigare har en anmärkning så kommer du dock få räkna med ett lån med sämre villkor, till exempel högre ränta.

Har du en skuld hos Kronofogden kommer du däremot inte att kunna låna 100 000 kr. Du får helt enkelt inte ta ytterligare lån när du har en aktiv skuld hos Kronofogden.

Låna 100 000 kr med låg ränta

För att komma undan så billigt som möjligt så gäller det att låna till så låg ränta som möjligt. Den nominella räntan är den ränta du betalar för själva lånet per år. Den effektiva räntan är den nominella räntan plus tillkommande avgifter som uppläggningsavgift och aviavgift, alltså den totala räntekostnaden.

Tänk på att även små siffror kan bli stora, en ränta på så lite som 3 % innebär 3 000 kr för ett lån på 100 000 kr. Men låg ränta kan också innebära att du måste vara beredd att betala tillbaka lånet relativt snart efter att du tagit det.

Ansök om ett lån på 100 000 kr, kanske till en egen motorcykel.
Du bestämmer själv vad du ska låna till, kom bara ihåg att pengarna ska betalas tillbaka.

Låna 100 000 kr utan kreditupplysning

Du kan inte ta ett lån utan kreditupplysning då det enligt svensk lag måste genomföras en sådan på dig när du ansöker om ett lån. De flesta långivare gör kreditupplysningen med UC, men du kan också låna 100 000 utan UC. Då kommer istället kreditupplysningen att göras av ett annat upplysningsföretag, till exempel Creditsafe eller Bisnode.

En kreditupplysning visar bland annat hur många upplysningar som tagits på dig tidigare. Om många upplysningar genomförts kommer din kreditvärdighet att sänkas, och det blir svårare för dig att få lån med bra villkor.

Skulle du vilja låna 100 000 kr utan UC så välj en långivare som använder dig av ett annat kreditupplysningsföretag, då påverkas inte din kreditvärdighet. Du kan däremot aldrig undvika att en kreditupplysning tas när det handlar om att låna pengar.

Fördelar och nackdelar

Det finns såklart både för- och nackdelar med att låna 100 000 kr. Här listar vi några av dem.

Fördelar

  • Det är möjligt att låna 100 000 kr med direkt utbetalning.
  • Lån av pengar kan vara en smart läsning om det skulle uppstå utgifter du inte hade räknat med.
  • Räntan på den här typen av lån är ofta bättre än om du skulle betala med ett kreditkort.

Nackdelar

  • 100 000 kr är en ganska stor summa och du måste vara säker på att du klarar att betala tillbaka pengarna.
  • Skulle du inte klara att betala tillbaka lånet så kan det gå vidare till både inkasso och kronofogden.
  • Det tillkommer alltid ränta och avgifter vid ett lån av pengar, dessa måste också betalas i tid.
Ansök enkelt om lån online.
Jämför långivare enkelt online.

Liknande lånebelopp

FAQ

Ja, det finns långivare som gör kreditupplysningar genom andra företag än UC, till exempel via Bisnode eller Creditsafe.
Ja, om du har god kreditvärdighet och kan betala tillbaka pengarna under en kort period kan du få en relativt låg ränta på ditt lån. Du bör alltid jämföra långivare för att få det bästa erbjudandet. Kom ihåg att titta på den effektiva räntan som inkluderar alla avgifter för lånet.
Ja, det finns flera långivare där du kan få ett lån på 100 000 kr med direkt utbetalning.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden