Låna 600 000 kr

Om du är i behov av att låna en större summa pengar utan säkerhet är ett privatlån den ultimata lösningen. De flesta långivare av privatlån har 600 000 som sin maxgräns, vilket betyder att om du vill låna 600 000 kr finns det många aktörer att välja mellan som konkurrerar om att kunna erbjuda de bästa villkoren.

Vi har jämfört olika långivare och låneförmedlare för att du som låntagare enklare ska kunna hitta fram till det som bäst passar din situation. Nedan har vi listat några som har riktigt bra erbjudanden just nu.

Lån anpassade för dig
låna 600 000 kr

Tips för dig som vill låna 600 000 kr

600 000 är en stor summa pengar. När man lånar höga belopp utan säkerhet är det därför viktigt att man har planerat hur man ska ha råd att återbetala såväl lånebeloppet som eventuella kostnader. Större lån tas ofta med långa löptider så att man ska ha gott om tid på sig att återbetala dem, men ofta behöver man ha en regelbunden inkomst för att kunna följa återbetalningsplanen. Det innebär att man måste ha en stabil ekonomi som utgångspunkt och som kan klara ett lån som tas under en längre tid.

När det gäller en stor summa får räntan för lånet stor betydelse, eftersom även en låg ränta kan innebära att lånet kommer att kosta en hel del. Vi rekommenderar därför att man jämför så många långivare som möjligt innan man ansöker om att låna 600 000 kr, för att känna sig nöjd och trygg med sitt beslut.

Ett smidigt sätt att jämföra är att vända sig till en låneförmedlare. Då gör man först en ansökan utifrån sina lånebehov och sedan tar låneförmedlaren fram vilka villkor olika långivare kan erbjuda utifrån dina önskningar.

Låna 600 000 kr med betalningsanmärkning

Om du vill låna 600 000 kr men sitter med en betalningsanmärkning i bagaget kan det dessvärre bli svårt att se drömmen gå i uppfyllelse. Många långivare accepterar inte betalningsanmärkningar när det gäller så pass stora siffror, men det går att hitta vissa som gör det – Sambla samarbetar bland annat med långivare som godtar betalningsanmärkningar.

Ännu svårare kan det bli om du skulle behöva låna 600 000 med en skuld hos Kronofogden som pickar på. I så fall kanske ett hopbakslån skulle kunna vara en lösning, men du behöver nog en medsökande som kan ta över lånet om du inte skulle klara av att betala av det själv.

låna 600 000 kr

Låna 600 000 kr med låg ränta

Att låna 600 000 kr utan ränta är inte möjligt hos en utomstående långivare – i så fall behöver du vända dig till en välbeställd privatperson i din närhet som utan problem kan erbjuda dig de lånevillkoren. Det är inte så vanligt att man har en sådan att vända sig till. Det bästa man kan göra då är i stället försöka låna 600 000 kr till en så låg ränta som möjligt.

Det kan vara lockande att acceptera första bästa erbjudande som dyker upp för att kunna påbörja det man tänkt använda pengarna till – kanske en renovering, kanske en jorden runt-resa, kanske ett fritidsboende, kanske en sprillans ny bil – men det klokaste man kan göra är att hålla hårt i hatten och vänta in olika erbjudanden för att se dels vilken långivare som har de bästa villkoren, dels vilken som känns rätt i magen.

Om det är brådskande finns det också långivare som kan låta dig låna 600 000 kr med direkt utbetalning efter att lånet är godkänt. Dock måste låneansökan såklart vara godkänd först, men därefter kan det gå fort att få in pengarna på kontot.

Låna 600 000 kr utan kreditupplysning

Man kan aldrig låna pengar av en långivare i Sverige utan att de tar en kreditupplysning först. När det gäller mobillån kan det gå att låna utan att kreditupplysningen görs via UC. Då kan den i stället göras av företag som Bisnode eller Creditsafe. När man vill låna 600 000 kr tas dock oftast kreditupplysningen av UC. Eftersom det är ett högt belopp som önskas utan att någon säkerhet ska ges är det viktigt att långivaren är insatt i låntagarens ekonomiska situation. Det är alltså väldigt svårt att låna 600 000 kr utan att det går via UC.

låna 600 000 kr

Fördelar och nackdelar

Fördelar

  • Att låna 600 000 kr utan säkerhet innebär att du kan använda pengarna till vad du vill – de är inte låsta till en renovering eller liknande, vilket kan vara fallet när du ansöker med till exempel en bostad som säkerhet
  • Du får oftast långa återbetalningstider

Nackdelar

  • Stora lån utan säkerhet kräver en god ekonomi
  • Höga lånebelopp utan säkerhet kan ha höga räntor eller kräva en medlåntagare

Liknande lånebelopp

FAQ

Långivaren tar alltid hänsyn till din personliga situation och de allra flesta tillämpar individuell räntesättning. Beroende på hur din kreditvärdighet och din ekonomi ser ut kan det ta olika lång tid att få in pengarna på kontot när du ska låna 600 000 kr.
De flesta långivare som erbjuder lån på 600 000 kr använder sig av UC. Kvalitén på din kreditvärdighet blir viktigare desto högre lånebeloppet är, eftersom långivaren tar en större risk ju mer de lånar ut.
De flesta långivare som erbjuder lån utan säkerhet har 600 000 som sitt högsta lånebelopp. Det innebär att om man vill låna mer än 600 000 kr måste man oftast kunna erbjuda långivaren något som säkerhet – eller ha en medlåntagare som kan erbjuda något som säkerhet. För stora summor som önskas av privatpersoner utgörs säkerheten oftast av bostäder.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden