Låna 500 000 kr

Är du intresserad av att låna 500 000 kr – eller av att veta mer om hur det skulle gå till? Ett lån är ett stort ansvar och kräver noggrann förberedelse. Läs vår artikel för att lära dig mer om vad du behöver tänka på innan du bestämmer dig.

Om du vill låna 500 000 kr är det bland de högre beloppen du kan låna utan säkerhet, det vill säga utan att du till exempel lånar gentemot en bostad. De flesta privatlånen på marknaden uppgår till max 500 000 eller 600 000 kr.

Lån anpassade för dig

Tips för dig som vill låna 500 000 kr

För den som vill låna 500 000 kr utan säkerhet finns det många alternativ att välja mellan – marknaden för privatlån är full av långivare som erbjuder den summan.

Budget

Det första du bör göra innan du ansöker om lån är att ta hänsyn till din egen ekonomi och göra en budget för att beräkna hur mycket du har råd med. Vilken månadskostnad skulle du ha råd med för att kunna ta det lånebelopp du helst vill ha? Har du råd med det på lång sikt? Vad är den högsta räntan du skulle ha råd med? Ju mer du har förberett dig, desto mindre överraskningar behöver du råka ut för. Skulder ska tas på allvar.

Du kan även ta hjälp av vår lånekalkyl för att räkna på ett låneerbjudande.

Krav

Det som kan vara knivigt för en del sökande är att se till att man har en tillräckligt god kreditvärdighet för att beviljas en sådan summa. Vårt tips är att du alltid kollar att du uppfyller kraven som en potentiell låntagare har eller kontaktar deras kundtjänst för att få rådgivning om du är osäker på om du uppfyller kraven eller inte.

Flera långivare – en ansökan

Ett sätt att slippa gå igenom ansökningsprocessen hos flera separata långivare som var för sig beställer en kreditprövning på din ekonomi är genom att vända sig till en låneförmedlare. Genom att låta låneförmedlaren skicka ut din ansökan till sina anknutna banker och långivare kan du få många erbjudanden utifrån bara en ansökan.

låna 500 000 kr

Låna 500 000 kr med betalningsanmärkning

Om du har en betalningsanmärkning kan det minska antalet långivare som du kan vända dig till, men det behöver inte utgöra ett hinder för att du ska få låna 500 000 kr. Även i det här fallet kan det vara en fördel att vända sig till en låneförmedlare – på så sätt når du ut till flera banker och långivare på samma gång.

Compricer är ett exempel på en låneförmedlare som samarbetar med aktörer som accepterar betalningsanmärkningar. Du kan även använda dig av vårt filter för att välja ut de låneförmedlare och långivare på vår sajt som accepterar betalningsanmärkningar.

Låna 500 000 kr med låg ränta

När du vill låna 500 000 kr utan säkerhet är den mest passande låneformen oftast ett privatlån, som generellt sett har mycket lägre ränta än till exempel snabblån. Däremot kommer ett lån utan säkerhet aldrig ha lika låg ränta som ett lån med säkerhet, eftersom lånet utgör en större risk för långivaren.

För att förbättra dina chanser att få ett erbjudande med en så låg ränta som möjligt bör du se till att ha en ordnad ekonomi med få skulder, en stabil inkomst och eventuellt även genom att ha en medsökande. Genom att dela på lånet med till exempel en partner eller familjemedlem kan du få bättre villkor av långivaren, eftersom risken för lånet minskar.

låna 500 000 kr

Låna 500 000 kr utan kreditupplysning

Det är inte tillåtet att låna utan pengar utan att ta en kreditupplysning i Sverige (se Konsumentkreditlagen paragraf 12). Från det minsta sms-lånet till det största bolånet kommer långivaren att göra en kreditprövning på den potentiella låntagaren.

När det gäller privatlån av den aktuella summan använder sig de flesta långivarna av UC.

Fördelar och nackdelar

Fördelar

  • Ett större lån brukar innebära en lägre ränta
  • Det går att låna utan säkerhet
  • Det går att låna med betalningsanmärkningar
  • Det kan möjliggöra större projekt som renoveringar eller bilköp
  • En större summa kan användas till ett omläggningslån

Nackdelar

  • Lån utan säkerhet innebär alltid en högre ränta än bolån
  • Eftersom stora lån ofta har långa löptider blir det en skuld som tar lång tid att bli av med
  • Det är svårt att bedöma om din framtida ekonomi (om exempelvis tio år) kommer att ha råd med återbetalningarna
låna 500 000 kr

Liknande lånebelopp

FAQ

Du kan jämföra olika låneförmedlare och långivare här på Privatlån.com och därefter klicka dig vidare till deras hemsidor och läsa mer. Själva ansökan görs på varje låneförmedlares eller långivares hemsida. Ofta behöver du BankID för att kunna signera din ansökan.
Kraven för att få låna sätts av varje enskild långivare. En låneförmedlare som jämför flera olika långivare har satt upp de standardkrav som gäller för de flesta. Om du vill veta exakt vilka krav som gäller eller har funderingar är det bäst att kontakta den långivare som du är intresserad av direkt.
Flera långivare erbjuder lån upp till 600 000 kr utan säkerhet. Det finns dock alltid krav på att du ska ha en regelbunden inkomst från antingen tjänst, pension, företag eller liknande.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden