Låna 150 000 kr

Ibland dyker det upp situationer som gör att du behöver eller vill låna pengar. Att låna 150 000 kr är ett stort åtagande då det är en relativt stor summa. Du behöver tänka igenom det hela noga innan bestämmer dig för att låna pengarna, detta för att inte riskera att hamna i en svår ekonomisk sits. I den här artikeln går vi igenom vad du bör tänka på innan du tar ett lån.

Lån anpassade för dig

Tips för dig som vill låna 150 000 kr

När du vill låna 150 000 kr behöver du först och främst tänka på hur du ska kunna finansiera återbetalningen. Ett lån utan säkerhet, alltså ett privatlån, har ofta relativt hög ränta. När det gäller ett mindre lån behöver kostnaden för räntan inte bli så hög, just eftersom lånesumman är liten. Men för ett lån på 150 000 kr blir några procents ränta varje månad ändå en kännbar summa som du måste ha råd att betala, detta utöver själva amorteringen.

För att det ska bli ekonomiskt hållbart när du tar ditt lån är vårt tips att du jämför olika lån. Saker du bör titta efter när du jämför lån inkluderar bland annat:

 • Nominell- och effektiva ränta.
 • Återbetalningstid.
 • Finns det betalningsfria månader?
 • Tillkommer det några andra avgifter?
 • Vilken slags kreditupplysning tas när du ansöker?

Ta dig alltid tiden att läsa igenom villkoren, även om du vill låna 150 000 snabbt.

Låna 150 000 kr

Låna 150 000 kr med betalningsanmärkning

Om du har en betalningsanmärkning och vill låna pengar kan du behöva leta lite längre efter en långivare som godkänner din låneansökan. Dock är det absolut inte omöjligt, många långivare låter dig nämligen låna 150 000 med betalningsanmärkning. Du får dock vara beredd på ett mindre urval av potentiella långivare samt att räntan kommer bli högre. Detta beror på att långivaren tar en stor ekonomisk risk när de ger dig ett lån.

Du kommer dock inte kunna låna 150 000 med skuld hos Kronofogden. Det beror på att du inte får ta ytterligare ett lån när du redan har en aktiv skuld.

Låna 150 000 utan UC

Låna 150 000 kr med låg ränta

Om du vill kunna låna 150 000 med låg ränta ska du absolut jämföra olika långivare. Du bör jämföra den nominella räntan, men framför allt den effektiva räntan. Den nominella räntan är det du betalar per månad, medan den effektiva räntan innefattar alla kostnader för lånet.

När du lånar en så stor summa som 150 000 kr är räntan viktig eftersom till exempel så lite som 2 % av 150 000 kr är 3 000 kr. Du kommer troligen inte att kunna låna 150 000 utan ränta, detta eftersom lån utan ränta ofta kräver att man betalar tillbaka pengarna inom en mycket snar framtid. Detta är i sin tur något de flesta låntagare inte kan göra när det gäller en så stor summa som 150 000 kr.

Låna 150 000 snabbt

Låna 150 000 kr utan kreditupplysning

Enligt svensk lagstiftning måste det alltid göras en kreditupplysning på dig när du ansöker om ett lån. De flesta långivare gör kreditupplysningen med UC, men du kan också låna 150 000 utan UC. Då kommer istället kreditupplysningen att göras av ett annat upplysningsföretag, till exempel Creditsafe eller Bisnode.

I en kreditupplysning visas bland annat hur många upplysningar som har gjorts på dig under det senaste året. Många upplysningar kommer att sänka din kreditvärdighet och göra det svårare för dig att få lån, åtminstone ett med bra villkor.

Om du däremot vill låna 150 000 utan UC med BankID och väljer en långivare som använder sig av ett annat kreditupplysningsföretag, då kommer inte din kreditvärdighet att påverkas. Att låna 150 000 utan kreditupplysning och Bisnode är dock inte möjligt, detta eftersom en kreditupplysning alltså måste göras, detta oavsett vilket upplysningsföretag den görs med.

Låna 150 000 med betalningsanmärkning

Fördelar och nackdelar

Några generella för-och nackdelar med att låna 150 000 kr inkluderar följande:

Fördelar

 • Det går ofta att låna 150 000 direkt utbetalning.
 • Lån av detta slag kan användas ifall det skulle uppstå oförutsedda utgifter.
 • Du får oftast bättre ränta när du tar ett lån av detta slag än om du betalar med ett kreditkort.
Låna 150 000 utan ränta

Nackdelar

 • Du måste ha råd att betala tillbaka lånet.
 • Klarar du inte av att betala tillbaka lånet så som det är tänkt kan du drabbas av betalningsanmärkningar och andra liknande ekonomiska svårigheter.
 • Det är aldrig gratis att låna pengar eftersom det tillkommer ränta och andra avgifter.

Liknande lånebelopp

FAQ

Ja, du kommer att kunna hitta långivare som använder sig av andra företag än UC för att göra sina kreditupplysningar.
Ja, du bör jämföra olika lån för att hitta det lån som har bäst ränta. Fokusera dock på den effektiva räntan och inte på den nominella, detta eftersom den effektiva både inkluderar den nominella räntan samt eventuella övriga avgifter som tillkommer. Den effektiva räntan ger dig med andra ord den sammanlagda kostnaden för lånet.
Ja, det finns många långivare där du kan få ett lån på 150 000 kr med direkt utbetalning.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden