Compricer

Bakgrund

Compricer är, tillsammans med Lendo, en av Sveriges absolut största jämförelsetjänst för allt från pension till bredband. Företaget startade sin verksamhet redan år 2005, då med fokus att hjälpa personer att hitta bättra avtal för deras privatekonomi, närmare bestämt avtal rörande försäkringar, elavtal, bredband och så vidare. Compricer jämför idag tjänster från hela 350 företag, både små okända och de stora välkända företagen.

Företaget ägs Schibsted sedan hösten 2013. Schibsted är en stor norsk mediakoncern som inte bara äger Compricer, de har även mer eller mindre ägarandelar i Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Blocket med flera.

Erbjudanden

Först och främst ska nämnas, återigen, att Compricer inte är en bank utan endast en tjänst som både jämför och förmedlar lån till sina användare. Compricer i sig ger alltså inte ut några pengar överhuvudtaget. Compricer har en lång rad olika banker som ger ut privatlån i sin tjänst och beloppen som anges här är alltså det lägsta respektive högsta som dessa banker tillhandahåller gemensamt.

Compricer jämför lån från 5000 kronor till 350 000 kronor med löptider från två år till tolv år. Att jämföra och ansöka om lån via Compricer är helt kostnadsfritt och du får snabba svar. En stor fördel med att jämföra lån via Compricer är att du låter bankerna konkurrera om att få dig som kund vilket är ett effektivt sätt för dig att få ner kostnaderna utan att egentligen behöva anstränga dig.

Räntor

Räntorna är, precis som lånebeloppen, vitt skilda och helt beroende av vilken bank du ansöker om lånet hos. Eftersom dessa skiljer sig så pass mycket ger vi istället ett ränteexempel nedan.

Räkneexempel

Om den rörliga årsräntan är 5,5 % så blir den effektiva räntan 5,86 % för ett lån på 100 000 kronor med fem års löptid och uppläggningsavgift på 495 kronor. Det totala beloppet att betala för lånet blir då 115 102 kronor.

Villkor för privatlån

Grundkrav för lån under 30 000 kronor:

• Du är minst 18 år gammal
• Du är folkbokförd i Sverige
• Du har en fast inkomst från tjänst eller pension
• Du har en årsinkomst på minst 110 000 kronor

Grundkrav för lån över 30 000 kronor:

Samma krav som ovan med tillägget att du är skuldfri från Kronofogden och har varit det i minst de senaste sex månaderna.

Kundservice

Om du vill komma i kontakt med personlig kundservice på Compricer gör du det enklast via telefon på vardagar mellan 09:00 – 18:00. De har även ett besökskontor på Västra Järnvägsgatan 21 i Stockholm.

Sammanfattning

Compricer är, om inte den största, så absolut en av de största och mest framgångsrika jämförelsetjänsten för privatlån (och mycket annat) i Svergie. De har en lång erfarenhet av den här branschen vilket kan ses som ett kvitto på bankens seriositet. Tack vare det stora utbudet av olika banker så kan Compricer konkurrera med en mängd olika lånebelopp, räntor och upplägg vilket har bidragit mycket till att företaget blivit så pass stort som det är idag.