SMSlån trots Kronofogden

Många undrar om det går att få ett SMSlån trots Kronofogden, alltså om det går att få ett SMS-lån trots att man har en aktiv skuld hos Kronofogden. Just det här är vad vi i denna text ska kika närmare på.

Lån anpassade för dig

Går det att få ett SMSlån trots Kronofogden?

Hur ligger det då till med det hela, går det att få ett SMSlån trots Kronofogden? Svaret på denna fråga är att nej, i den stora majoriteten av fall gör det inte det. Dock finns det några få undantag, alltså fall då det faktiskt går att få SMSlån trots Kronofogden.

Faktum att det alltså går att få SMSlån trots Kronofogden är det positiva med det hela. Det negativa är att ett SMSlån trots Kronofogden kommer vara ett mycket dyrt lån, alltså ett lån med hög ränta och ofta även flera andra dyra avgifter. Långivaren vill förstås få ut något av att ge ett lån till dig som är skyldig Kronofogden pengar, detta eftersom de tar en stor ekonomisk risk när de ger dig ett sådant lån, och det sätt de gör det på är att erbjuda lån med höga räntor.

I de flesta fall kommer du också få räkna med en kort löptid om du tar ett SMSlån trots Kronofogden. För dig som inte är bekant med det är ”löptid” ett annat ord för återbetalningstiden, alltså den tid som du har på dig för att betala tillbaka lånet i fråga.

Man bör aldrig låna pengar utan att först tänka igenom det hela noggrant. Du bör dock fundera över det hela lite extra mycket när det gäller ett SMSlån trots Kronofogden. Anledningen till det är förstås den att sådana lån inte har några bra villkor.

SMSlån trots Kronofogden

Är det en bra idé att låna pengar med skuld hos Kronofogden?

Innan du tar ett SMSlån trots Kronofogden bör du också noggrant tänka igenom om det verkligen är en bra idé att ta ett sådant lån eller inte. Anledningen till det är uppenbar. Har du redan skulder som gått så långt att du hamnat hos Kronofogden är det nämligen tydligt att du inte har någon bra kontroll över din ekonomi. Just därför bör du fråga dig själv om det verkligen är lämpligt att dra på sig ytterligare skulder.

Kommer du fram till att det i ditt fall faktiskt är lämpligt att ta ett SMSlån trots Kronofogden, då är det bara att hoppas på att du kan hitta en långivare som kan erbjuda dig ett sådant lån. Det finns, som tidigare nämnt, alltså långivare som erbjuder sådana lån, men det betyder inte att det finns många sådana. Att få ett SMSlån trots Kronofogden är nämligen ett undantag snarare än regel. Att hitta en långivare som är villig att ge dig ett lån av detta slag kan därför vara lättare sagt än gjort.

SMSlån trots Kronofogden

Vad avgör om jag kan få ett SMSlån trots Kronofogden eller inte?

Exakt vad som avgör om du kan få ett SMSlån trots Kronofogden eller inte kan förstås variera från fall till fall, till exempel beroende på vilken långivare det rör sig om. Det handlar också om exakt hur stor skuld hos Kronofogden du har, samt hur din ekonomiska situation ser ut i övrigt. En långivare kan till exempel titta på saker som om du har någon fast anställning eller inte, hur mycket du tjänar, om du har betalningsanmärkningar och i så fall hur många, och liknande faktorer.

Som alltid när det gäller lån handlar det om att långivaren vill kunna försäkra sig om att du verkligen kommer att kunna betala tillbaka pengarna om de ger dig ett SMSlån trots Kronofogden. Ju mer säker en långivare kan känna sig på att du kommer att kunna betala tillbaka de pengar du är skyldig, desto större blir chansen att denne kommer gå med på att låna dig pengar.

Om du vill öka dina chanser till att kunna få ett SMSlån trots Kronofogden kan det också vara en bra idé att använda dig av en medsökande om det finns möjlighet till det. Detta förutsätter dock att din medsökande har en god kreditvärdighet. Har han eller hon inte det kommer det nämligen att göra mer skada än nytta.

Anledningen till att det kan vara bra att använda sig av en medsökande har att göra med det faktum att denne fungerar som en extra säkerhet för långivaren om att pengarna kommer att kunna betalas tillbaka. Om du inte kan göra det, då kan långivaren nämligen i stället vända sig till din medsökande för att kräva tillbaka pengarna.

SMSlån trots Kronofogden

Hur mycket går det att låna med skuld hos Kronofogden?

Hur mycket går det då att låna när det kommer till SMSlån trots Kronofogden? Det är en fråga som det är svårt att ge ett rakt svar på. Anledningen till det är att det är något som varierar från långivare till långivare samt beroende på hur din ekonomiska situation ser ut i övrigt. Det kan till exempel variera mellan allt från summor kring 30 000 kr till så mycket som 500 000 kr. Låna dock aldrig mer än vad du verkligen behöver. Ju mer du lånar desto högre ränta kommer du nämligen att få.

SMSlån trots Kronofogden

Fördelar och nackdelar med dessa lån

Fördelen med SMSlån trots Kronofogden är förstås det faktum att det ens finns sådana lån. Har du en skuld hos Kronofogden och är i ett desperat behov av att låna pengar? Då är helt enkelt dessa lån ditt enda alternativ.

Ta som tidigare nämnt dock endast ett SMSlån trots Kronofogden då det verkligen är nödvändigt och ditt enda val. Det finns nämligen många nackdelar med dessa lån. Den främsta av dessa är att de här lånen är väldigt dyra. De har, som vi tidigare varit inne på, höga räntor, och ofta tillkommer det dessutom flera andra avgifter till de.

Ytterligare en nackdel är den att du, som vi också tidigare nämnt, har en väldigt kort tid på dig att betala tillbaka dessa lån. Klarar du inte av att göra det i tid riskerar du dessutom att falla ännu längre ner i skuldfällan och få en ännu sämre kreditvärdighet. Tänk återigen därför igenom det hela noga innan du bestämmer dig för att ansöka om ett lån av detta slag.

SMSlån trots Kronofogden

FAQ

Går det att få SMSlån trots Kronofogden?

Ja, i vissa fall går det att få SMSlån trots Kronofogden.

Är det lätt att få SMSlån trots Kronofogden?

Nej, det är det inte. Det är inte många långivare som erbjuder sådana lån.

Är det en dålig idé att ta ett SMSlån trots Kronofogden?

Det är det upp till var och en att avgöra för sig själv. Om det inte är absolut nödvändigt, då är det bäst att undvika dessa lån på grund av deras höga räntor och korta löptider. Är du i ett desperat behov av att få tag i pengar och har en skuld hos Kronofogden, då kan de dock vara ditt enda alternativ.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden