Upp till bevis – Sambla eller Axo Finans?

13 augusti, 2020

Att det är bra att jämföra privatlån vet du säkert, men vilken låneförmedlare är bäst för jobbet? Vi har tidigare jämfört två stora namn inom låneförmedling, Zmarta och Consector (numera Lånekoll). Det är nu dags att rikta strålkastarljuset mot ytterligare två välkända låneförmedlare – nämligen Sambla och Axo Finans. Upp till bevis!

Fundersam man och kvinna mot orange bakgrund

Kundbetyg – Vad tycker de som har testat?

Precis som förra gången ska vi ta en titt på vad kunderna har att säga om de två aktörerna. Vi klickar oss därför in på Trustpilot och hittar båda företagens profiler. Där finner vi det samlade betyget från deras kunder och det blir tydligt att Sambla vinner den här matchen – med ett imponerande ”excellent”-betyg och ett snitt på 4,8 av 5.

Det ska också sägas att detta betyg grundar sig på omdömen från nära 10 000 kunder (9 790 i skrivande stund).

Av dessa har 86 % gett betyget ”excellent”, eller utmärkt. Samblas kunder uppskattar framförallt deras snabba respons och serviceinriktade attityd. De som har testat lyfter också fram deras enkla process och pålitlighet.

Så vad har Axo Finans för Trustpilot-betyg? Även här finner vi ett ”Excellent” betyg, men med snittet 4,5 av 5.

Av dessa är det 79 % som har gett betyget ”excellent”. De som har testat beskriver Axo Finans tjänst som snabb och enkel. Kunderna uppskattar framförallt det bemötande de fått, som beskrivs som professionellt och vänligt.

Det är alltså fortfarande jämt mellan låneförmedlarna. Dock har Sambla betydligt fler recensioner jämfört med Axo Finans som i skrivande stund har 1 578 stycken. Fortfarande ett imponerande antal – men trots allt färre.

Kundservice – Vilka kontaktmöjligheter finns?

För att det ska kännas tryggt och smidigt att jämföra privatlån krävs att låneförmedlaren är lätt att kontakta och att kundtjänsten kan hjälpa till vid behov. Av kundbetygen att döma verkar det som att både Sambla och Axo Finans har en snabb handläggning och en utomordentlig kundservice, men vilka kontaktmöjligheter finns?

På Axo Finans hemsida hittar vi en ruta i ena hörnet för att chatta med kundtjänst direkt. Mycket smidigt!

Scrollar vi ner hittar vi öppettiderna, telefonnummer, länk till kontaktformulär och e-postadress. Det finns även en funktion där vi kan begära att Axo Finans ringer upp oss. Öppettiderna för kundtjänst och handläggning är måndag till torsdag 08.30 – 18.00, fredag 08.30 – 16.00 och söndag 10.00 – 14.00. Lördagar är det stängt.

Helt klart generösa öppettider, med delvis öppet på helgen och många alternativ för att kontakta kundtjänst.

På Sambla finns ingen live-chatt, men numret till kundtjänst står tydligt uppe i menyn. För att hitta de andra kontaktalternativen och öppettiderna måste vi klicka oss vidare till ”kontakta oss” som ligger gömd under ”om Sambla” i menyn. Här hittar vi telefonnummer och e-postadress till kundtjänst, samt en lista med öppettiderna.

Sambla har öppet måndag till fredag, men inte på helgen. Måndag, tisdag och torsdag är öppettiderna 09.00 – 20.30, onsdag 13.00 – 20.30 och fredag 09.00 – 17.00. De håller lunchstängt varje dag mellan 12.00 och 13.00.

Här får vi nog ändå säga att Axo Finans är vinnaren. Även om Sambla har öppet längre på vardagarna, så har Axo Finans öppet på helgen och erbjuder fler kontaktmöjligheter med en live-chatt och lättillgänglig information.

Läs mer: Upp till bevis – Zmarta eller Consector?

Låneerbjudanden – Vad erbjuder aktörerna?

Till sist ska vi ta en närmre titt på Samblas och Axo Finans låneerbjudanden. Hos dem båda kan man ansöka om privatlån upp till 600 000 kronor med en återbetalningstid på max 20 år. Båda ger ett hum om den ungefärliga månadskostnaden direkt i ansökningsformuläret och har en funktion för att välja om man vill samla sina lån.

Däremot samarbetar Sambla med 44 banker och kreditbolag, medan Axo Finans har 30 samarbetspartners. Det innebär att man med en ansökan hos Sambla kan få fler låneerbjudanden att välja mellan. Fördelen med detta är att man kan få en mer representativ bild av lånemarknaden och extra möjligheter att hitta den lägsta räntan.

Axo Finans skriver att de har ”valt att samarbeta med banker och långivare som håller hög standard, effektivt kan behandla din ansökan och som ger ett tillräckligt brett urval av långivare”. Så vad är bäst – kvantitet eller kvalitet? Eftersom de båda samarbetar med ungefär samma aktörer får vi nog säga kvantitet i det här fallet.

Vi ska även jämföra spannet för den effektiva räntan som låneförmedlarna erbjuder. Hos Sambla kan man få en effektiv ränta mellan 3,01 – 29,27 % och hos Axo Finans 3,70 – 26,90 %. Det är ett mycket likt spann men den lägsta räntan hos Sambla är något lägre än hos Axo Finans, medan den högsta räntan hos Sambla är högre.

Så vem har det bästa erbjudandet? I denna kategori utser vi Sambla till segrare, med flest samarbetspartners.

Och vinnaren är…

Sambla och Axo Finans är båda värdiga vinnare, i vår mening. De har båda höga kundbetyg, utomordentlig kundservice, snabb handläggning och omfattande erbjudanden. Men den som tar hem flest kategorier och därmed vinner den ärofyllda utmärkelsen som den bästa tjänsten för att jämföra privatlån är… Sambla!

Jämför och ansök om lån hos låneförmedlare

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden