Låna 500 kr

Är du intresserad av att låna 500 kr? I dagsläget är det en för låg summa för att banker och långivare ska kunna låna ut det beloppet, men det finns andra sätt att gå till väga.

Här har vi samlat tips och råd för dig som vill låna ett mindre belopp. Vi förklarar vilka möjligheter som finns för dig som vill låna trots betalningsanmärkningar samt vad det innebär att låna utan UC. Dessutom listar vi för- och nackdelar med att låna 500 kr.

Lån anpassade för dig

Tips till dig som vill låna 500 kr

Det finns en mängd olika anledningar till att man kan behöva låna 500 kr, men med dagens mått mätt är det en väldigt nätt summa. Av den anledningen finns det tyvärr inte någon bank eller långivare som lånar ut det beloppet – oftast ligger minimibeloppet på 1 000, 5 000 eller till och med 10 000 kr.

Alternativ 1: låna av en närstående

Om du verkligen enbart behöver 500 kr kanske du ska se dig om i din bekantskapskrets om det finns någon som du är på förtrolig fot med som kan tänka sig att låna ut den summan till dig. Det blir trots allt enklast och billigast för dig när du vill låna 500 kr. På så sätt kan du även låna 500 kr utan ränta, eftersom en närstående sällan tar betalt för att ge en hjälpande hand.

Alternativ 2: låna 1 000 kr

Om du hellre vill vända dig till en bank eller en långivare kan du i stället begära om att låna deras minimibelopp – och välj en långivare med 1 000 kr som lägsta belopp – för att därefter betala tillbaka 500 kr direkt. Undersök dock att du har möjlighet att återbetala delar av lånet med precis så höga belopp som du vill och vid vilken tidpunkt du vill. Det är alltid viktigt att läsa villkoren noggrant, även när du vill låna så låga belopp som 500 kr.

Alternativ 3: skaffa ett kreditkort eller en kontokredit

Ett annat alternativ är att skaffa ett kreditkort eller en kontokredit. Det finns kreditkort och kontokrediter som inte kostar pengar om du inte utnyttjar kreditutrymmena – det vill säga kreditkort som inte har någon årsavgift och kontokrediter som inte har någon uppläggningsavgift. På så sätt har du hittat en låneform som bara tar betalt för den summa som du faktiskt använder – och då kan du själv välja att enbart använda dig av 500 kr.

En fördel med detta är att du kan behålla kreditkortet eller kontokrediten ifall att du skulle hamna i samma situation där du behöver en extra buffert igen. En annan fördel som gäller för kreditkort är att de oftast har räntefria dagar – om du väljer att låna 500 kr och betalar tillbaka beloppet inom tidsfristen kan det alltså bli gratis för dig, om du har ett kreditkort med gratis årsavgift. En nackdel är dock att räntan på kreditkort och kontokrediter tenderar att vara högre än räntan på privatlån, om du skulle behöva längre tid på dig att betala tillbaka än vad själva tidsfristen räcker till.

Låna 500 kr

Låna 500 kr med betalningsanmärkning

Det blir allt vanligare att långivarna väljer att godkänna en låneansökan trots att man har en betalningsanmärkning. Det innebär goda nyheter för dig som vill låna 500 kr trots eventuella betalningsanmärkningar.

Det gäller dock fortfarande att hitta en långivare som är villig att ge dig ett sådant lån och dessutom ett med så bra villkor som möjligt. Det är där som låneförmedlare och jämförelsesajter kommer in i bilden. Med hjälp av sådana går det både lättare och snabbare att hitta bästa möjliga lån som du kan få.

Det finns alltså numera möjlighet att få ett lån beviljat trots att man har en betalningsanmärkning. Det går dock inte att låna 500 kr med skuld hos Kronofogden.

Låna 500 utan UC

Låna 500 kr med låg ränta

Eftersom ett så lågt belopp som 500 kr kräver lite omvägar för att lyckas få tag i kan det känns krångligt att lyckas välja ett så billigt erbjudande som möjligt. Ett sätt att hitta ett privatlån, ett kreditkort eller en kontokredit med låg ränta är genom att jämför olika låneförmedlare och långivare. På så sätt kan du öka dina chanser att kunna låna 500 kr med låg ränta.

Låna 500 snabbt

Låna 500 kr utan kreditupplysning

Att låna 500 kr utan kreditupplysning är inte möjligt. Det kommer nämligen alltid att behöva göras en kreditupplysning när du ska låna pengar. Det är dock möjligt att låna låga belopp, som 1 000 kr, utan UC. Detta innebär att kreditupplysningen görs av ett annat företag än UC.

Låna 500 med betalningsanmärkning

Fördelar och nackdelar

Som alltid när det handlar om att låna pengar finns det både fördelar och nackdelar med att försöka låna 500 kr. Dessa ska vi nu ta oss en titt på.

Fördelar

  • Att låna pengar av en långivare kan gå fort eftersom det finns många som har direkt utbetalning
  • Det finns förmånliga korttidslån där du till och med kan lyckas få lånet räntefritt, även om det är omständigt

Nackdelar

  • Det är mer omständigt att låna 500 kr av en långivare än av en vän
  • Det kan kräva en hel del jobb från din sida att teckna en kontokredit eller återbetala hälften eller mer av lånet direkt
  • Det är inte gratis att låna pengar av en bank eller en långivare, eftersom det tillkommer ränta och ibland också andra avgifter
Låna 500 utan ränta

Liknande lånebelopp

FAQ

Det beror på vilken kreditgivare och på vilken låneform som du väljer.
Det beror på hur akut det är och om det inte finns någon annan lösning. Om du kan låna 500 kr av en närstående är det den absolut bästa lösningen.
Det går idag inte att låna ett så lågt belopp – du måste i stället ansöka om minst 1 000 kr eller välja att teckna en kredit i form av kort eller konto. Du kan vända dig till såväl banker som snabb- och privatlångivare.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden